Ανοιχτός σε συζητήσεις και συνεργασίες είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Απόστολος Παπαδούλης, αρκεί ο Βόλος να μπει μπροστά και την επόμενη μέρα των εκλογών, η πόλη να εισέλθει σε μια «νέα κανονικότητα». Ο κ. Παπαδούλης μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5» και τον Γιώργο Καρεκλίδη και ξεκαθάρισε, ότι δεν είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ, αλλά ανεξάρτητος υποψήφιος που υποστηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ, όπως και από το ΠΟΤΑΜΙ προς το παρόν και δεν πήρε χρίσμα υποστήριξης από κάποιο κόμμα ως υποψήφιός του, αλλά ως ανεξάρτητος υποψήφιος που καλύπτει τις δικές του προγραμματικές λογικές.

«Να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση»

Για το Δήμο Βόλου, τόνισε ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός για το πώς μπορεί η πόλη να ξαναμπεί σε μια νέα κανονικότητα και γίνονται όλες αυτές οι συζητήσεις.

Ο Απ. Παπαδούλης, είπε ότι προσωπικά δεν έχει σταματήσει να μιλάει με κανέναν, επιδιώκει να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και από κει και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Ο υποψήφιος δήμαρχος, ανέφερε ότι ποτέ δεν μπήκε στη λογική να επιλέξει συνομιλητές, μιλάει με όλους όσοι αισθάνονται ότι έχουν αντικείμενο σ’ αυτό το διάλογο και πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής, με όσους ανθρώπους ζήτησε να μιλήσει, δεν αρνήθηκαν. Ο ίδιος τόνισε, ότι μιλάει ανοιχτά, δεν έχει δεύτερες σκέψεις, εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι η πόλη και όχι τα κόμματα που στηρίζουν να κερδίσουν τις εκλογές, να πανηγυρίσουν και να «βάψουν» τον χάρτη.

«Νέα λογική, μιας νέας Δημοτικής Αρχής»

«Εμένα μ’ ενδιαφέρει την επομένη των εκλογών η πόλη να μπει σε «μια νέα κανονικότητα» και όχι να αποκατασταθεί η κανονικότητα, που σημαίνει επιστρέφουμε στο παρελθόν», τόνισε.

Ο Απ. Παπαδούλης έκανε λόγο για τη νέα λογική μιας νέας Δημοτικής Αρχής, ενός Δήμου Βόλου που έχει ανάγκη και έχει υποχρέωση ν’ ανέβει.

Ο υποψήφιος δήμαρχος ανέφερε ότι εδώ και καιρό δεν έχουμε πάρει …μυρωδιά ότι υπάρχει νέος κόσμος, αναφέροντας ότι όταν σήμερα ακόμη συζητάμε για ποδηλατόδρομους, σε μια πόλη, που για να περπατήσεις χρειάζεται να κάνεις ζιγκ ζαγκ μέσα από αυτοκίνητα σε κεντρικούς δρόμους, τότε …υπάρχει σοβαρό έλλειμμα. Όπως είπε, μπορεί ο Δήμος να βραβεύτηκε για την καινοτομία για τους κυκλικούς κόμβους, αλλά ο ίδιος γνωρίζει από καινοτομία πολύ καλά και τόνισε ότι κυκλικοί κόμβοι υπάρχουν στα Φάρσαλα από τη δεκαετία του ’90.

Για τις συνεργασίες

Αναφορικά με την υποψηφιότητα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο συνεργασίας, ο Απ. Παπαδούλης, είπε ότι αυτά γίνονται σε ένα τραπέζι, όπου συζητούνται τα υπέρ, τα κατά, σκοπιμότητες που εξυπηρετούνται και τις ικανότητες που υπάρχουν για να σηκώσουν τα βάρη.

Ο ίδιος είπε, ότι βεβαίως και μπορούν να γίνουν συζητήσεις, αρκεί αυτό που θα είναι μπροστά, να είναι ο Βόλος, που χρειάζεται πολλές δυνάμεις και δυνατότητες από παντού για να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα και μέσα από τις συζητήσεις μπορούν να βρεθούν λύσεις.

Σύμφωνα με τον Απ. Παπαδούλη, υπάρχει χρόνος για οργανωτικές προετοιμασίες και κινήσεις, ενώ ο ίδιος τόνισε ότι είναι ανοιχτός σε συζήτηση, καθώς δεν έχει κλείσει την πόρτα σε κανέναν, όχι μόνο με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δήμαρχος όχι για τις πλατείες, αλλά για ένα δήμο που πρωταγωνιστεί»

«Αν πιστεύει κανένας ότι ο Δήμος Βόλου την επομένη, είναι ένας Δήμος στον οποίο ο επικεφαλής του θα είναι υποχρεωμένος να στολίζει πλατείες και να πηγαίνει στις εξέδρες για να παρακολουθεί παρελάσεις ή στο γήπεδο για να συνοδεύει μια ποδοσφαιρική ομάδα, μιλάμε για ένα άλλο μοντέλο. Εγώ μιλάω για έναν Δήμο που πρωταγωνιστεί, ασχολείται με τα καίρια προβλήματα της τοπικής κοινωνίας», ανέφερε.

Ο Απ. Παπαδούλης τόνισε ότι σήμερα, έχουμε τεράστια ανεργία, δεν έχουμε καμία επένδυση, είναι μια πόλη τελείως άναρχη, χρειάζεται ρηξικέλευθες αλλαγές, είναι μια πόλη που μαζεύει και πετάει σκουπίδια όπου να ‘ναι και μάλιστα ετοιμάζεται να κάνει εργοστάσιο rdf/srf.

«Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Για μένα η λογική είναι, βάζω την πόλη μπροστά στο 21ο αιώνα, ασχολείται με την ανακύκλωση, με μια σοβαρή κοινωνική πολιτική, είναι η πόλη της προσβασιμότητας όλων των ατόμων με ειδικές ανάγκες και πάει λέγοντας», ανέφερε.

Ψύχραιμος και με τη δική του στρατηγική

Ο υποψήφιος δήμαρχος, δήλωσε ότι είναι από τους ανθρώπους που δεν απογοητεύεται, εξ αιτίας των διαδικασιών και των συνεχών συζητήσεων, είναι από εκείνους που προσπαθεί να βλέπει σαν τρίτος την όλη υπόθεση για να είναι ψύχραιμος, ενώ προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει και κάποια πράγματα, διότι πριν καιρό έβλεπε κάποιες κινήσεις και ο ίδιος διερωτήθηκε αν γινόταν για να φύγει ή για να μείνει η παρούσα Δημοτική Αρχή. Ο ίδιος είπε ότι είναι ψύχραιμος και δεν θα τον ενδιέφερε να απαντήσει καν στα διάφορα δημοσιεύματα, αλλά τον ενδιαφέρει η δική του στρατηγική να έχει την αρτιότητα που χρειάζεται και από τη στιγμή που έχει πάρει μια απόφαση, την απόφασή του αυτή τη στηρίζει, την υπηρετεί και κάνει ό,τι μπορεί για να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα.

magnesianews.gr