Τις πύλες τις στο κοινό της πόλης ανοίγει σήμερα το απόγευμα η 24η Γιορτή Βιβλίου που επανέρχεται προς χαρά των βιβλιόφιλων και όχι μόνο, μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, σε μια προσπάθεια να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα.
Η Γιορτή Βιβλίου που τόσο πολύ αγαπήθηκε από τους Βολιώτες επισκέπτες, είναι ξανά παρούσα στο γνωστό σημείο, στην παραλία της πόλης, προσφέροντας ένα ξεχωριστό ταξίδι στη γνώση, τη φαντασία και την ψυχαγωγία, αναδίδοντας μια όμορφη γεύση της ποιοτικής χαλάρωσης και δραπέτευσης από την καθημερινότητα.
Το σημαντικό αυτό πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός διοργανώνεται από τον Σύλλογο Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών Εκδοτών Μαγνησίας σε συνεργασία με τον φορέα πολιτισμού της Μητρόπολης Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», ενώ συνδυάζεται με τη Ναυτική Εβδομάδα, η επίσημη έναρξη της οποίας πραγματοποιείται σήμερα στις 8 μ.μ., στην παραλία του Βόλου, έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Η Γιορτή Βιβλίου θα αρχίσει σήμερα το απόγευμα και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιουνίου, όσο διάστημα δηλαδή θα διαρκέσει και η Ναυτική Εβδομάδα 2019.
Εννιά βιβλιοπωλεία συμμετέχουν και τόσα θα είναι και τα περίπτερα που θα τοποθετηθούν στην παραλία. Η διαφορά με τις προηγούμενες Γιορτές Βιβλίου είναι πως φέτος τα περίπτερα της έκθεσης θα βρίσκονται στο κομμάτι της παραλίας που είναι πλησίον του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ώστε να υπάρχει και η άμεση σύνδεση με το μεγάλο γεγονός της Ναυτικής Εβδομάδας.
«Κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα ουσιαστικά λειτουργώντας ξανά τη Γιορτή Βιβλίου μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας μέσα από μια συνεργασία που ξεκινά με τη «Μαγνήτων Κιβωτό» της Μητρόπολης και τους δεκάδες συλλόγους και φορείς που στηρίζουν τη διοργάνωση της Ναυτικής Εβδομάδας» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοπωλών κ. Χρήστος Αγιώτης.
Ο ίδιος επισήμανε πως «η Γιορτή Βιβλίου έχει συνδεθεί με ευχάριστες αναμνήσεις σε Βολιώτες και επισκέπτες και αυτή την όμορφη ατμόσφαιρα θέλουμε να επαναφέρουμε στην παραλία για μία εβδομάδα, όσο θα διαρκέσει η 24η Γιορτή Βιβλίου».
Ο κ. Αγιώτης συμπλήρωσε λέγοντας πως «στη Γιορτή Βιβλίου θα παρουσιαστεί όλη η βιβλιοπαραγωγή της φετινής χρονιάς, θα περιλαμβάνονται οι εκδόσεις των ντόπιων συγγραφέων, ενώ θα υπάρχει σε κάθε περίπτερο και ένα ανεξάρτητο τμήμα που θα περιέχει βιβλία και εκδόσεις για τη θάλασσα και την Αλεξάνδρεια, που είναι και η τιμώμενη μεσογειακή πόλη της Ναυτικής Εβδομάδας».
Η Γιορτή Βιβλίου θα ανοίγει στις 7 το απόγευμα και θα τελειώνει περίπου στις 11.30 το βράδυ.
Μάλιστα οι διοργανωτές εξέφρασαν την ελπίδα να είναι σύμμαχος ο καιρός, προκειμένου ο κόσμος να απολαύσει τη βόλτα στην παραλία συνδυάζοντας και την επίσκεψη στην έκθεση.

e-thessalia.gr