Βρίσκεται στην Ελλάδα πάνω από 18 χρόνια και στις 28 Μαρτίου είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Ν. Πηλίου, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Βέροιας, καθώς και διάταξη του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Ωστόσο τόσο ο ίδιος, όσο και η συνήγορος υπεράσπισής του, επιμένουν, πως δεν πρόκειται για το πρόσωπο που αναζητείται από τις δικαστικές αρχές, καθώς με τον καταζητούμενο έχουν πολλές διαφορές στα στοιχεία…
Χθες ο 40χρονος αλβανικής υπηκοότητας, που κρατείται, οδηγήθηκε ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με θέμα τις αντιρρήσεις που έχουν εκφραστεί για την ταυτοπροσωπία με το καταζητούμενο πρόσωπο, για να κριθεί τελικά, ότι το Δικαστήριο είναι αναρμόδιο και να διαβιβάσει την υπόθεση εκ νέου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Παράλληλα αποφασίστηκε να συνεχιστεί η κράτησή του. Τελικά, όπως έγινε γνωστό, λύση στον γρίφο αναμένεται να δώσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου.
Ο 40χρονος υποστηρίζει πως δεν είναι το πρόσωπο που αναζητούν οι δικαστικές αρχές, καθώς με τον καταζητούμενο έχουν διαφορετικά στοιχεία, όσον αφορά το πατρώνυμο, το μητρώνυμο, την ημερομηνία και τον τόπο γέννησης.
Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου και του εισαγγελέα ο κατηγορούμενος δήλωσε πως δεν γνωρίζει το πρόσωπο για το οποίο έχει εκδοθεί το ένταλμα. Η συνήγορός του από την πλευρά της υποστήριξε πως πρώτη φορά ανακύπτει πρόβλημα με τον 40χρονο, καθώς τόσα χρόνια μπαινοβγαίνει στην Ασφάλεια και έχει κάνει δαχτυλοσκοπικές εξετάσεις, ενώ διαθέτει νόμιμα όλα τα έγγραφα για την παραμονή του στη χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος κατηγορείται πως είχε εμπλακεί σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών (14 γραμμάρια ηρωίνη), μαζί με δύο ακόμη συμπατριώτες του το 2001 στη Βέροια. Είχαν συλληφθεί οι άλλοι δύο, οι οποίοι φέρεται να είχαν κατηγορήσει τον 40χρονο. Μάλιστα οι δύο συμπατριώτες του φέρεται να είχαν αθωωθεί από το Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τα ναρκωτικά στον καταζητούμενο. Ωστόσο ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν είναι το πρόσωπο που καταζητείται.
Το περίεργο στην υπόθεση είναι πως, εφόσον ο 40χρονος είναι το ίδιο πρόσωπο με τον καταζητούμενο, 18 χρόνια τώρα δεν είχε γίνει αντιληπτός από την Αστυνομία.
Σημειώνεται ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο 40χρονος, παραγράφεται μετά την πάροδο 15 χρόνων, συν άλλα 5, εφόσον υπάρχει αμετάκλητη παραπομπή.

e-thessalia.gr