Αναβλήθηκε για χρόνο που θα προσδιοριστεί εκ νέου, από την εισαγγελία εφετών Λάρισας, η δίκη για τη δολοφονία μιας 43χρονης γυναίκας από τον 55χρονο σύζυγό της, στις 3 Αυγούστου 2021, στη Σωτηρίτσα Αγιάς.

Η υπόθεση εισήχθη για πρώτη φορά προς εκδίκαση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου, στις 6 Ιουνίου και διακόπηκε για τις 20 Ιουνίου, λόγω αδυναμίας της μητέρας της δολοφονημένης γυναίκας, να παραστεί.

Ο λόγος της αναβολής που δόθηκε από την έδρα του Δικαστηρίου έχει να κάνει με την αποχή από τις ποινικές δίκες, που ξεκίνησαν από σήμερα, τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, στον οποίο ανήκουν οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας.

Ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να λάβουν και οι άλλοι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τροποποιήσεις του άρθρου 349 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που σχετίζονται με τις αναβολές ποινικής δίκης που προβλέπει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων, η τροπολογία προβλέπει ότι μια ποινική δίκη μπορεί να αναβάλεται μόνο μία φορά λόγω κωλύματος συνηγόρου υπεράσπισης ή υποστήριξης της κατηγορίας εξαιτίας της συμμετοχής του σε άλλη δίκη ή διαδικασία.

Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, η δικογραφία επιστρέφει στον εισαγγελέα εφετών Λάρισας, ο οποίος θα προσδιορίσει τη νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης, που θα γίνει στο ΜΟΔ Βόλου και πάλι, αλλά με διαφορετική σύνθεση ενόρκων.

ertnews.gr