Η πολύκροτη υπόθεση με τους τρεις μαθητές, που κατηγορούνται για βιασμό συμμαθητή τους σε σχολείο του Βόλου, αναβίωσε πάλι χθες στο Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Λάρισας. Στο Δικαστήριο άρχισε η συζήτηση της έφεσης που είχε ασκήσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, κατά της αθωωτικής απόφασης του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων για την υπόθεση.
Σημειώνεται πως οι τρεις μαθητές κατηγορούνται για βιασμό από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος συμμαθητή τους, μικρότερου κατά ένα χρόνο. Δράστες φέρονται δύο αγόρια και ένα κορίτσι της ΣΤ’ Δημοτικού το 2016, ενώ ο πατριός του μαθητή φέρεται να είχε δηλώσει, ότι το παιδί είχε υποστεί επανειλημμένα βιασμό μέσα στον χώρο του σχολείου από τα τρία παιδιά, που φέρονται να χρησιμοποιούσαν κατσαβίδι.
Το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Λάρισας έκανε δεκτή την έφεση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου και άρχισε την συζήτηση την υπόθεσης χθες, ωστόσο διέκοψε λόγω πέρατος ωραρίου και θα την συνεχίσει στις 15 Απριλίου.
Χθες πρώτη ημέρα της συζήτησης κατέθεσε η μητέρα του φερόμενου ως θύματος του βιασμού, που υποστήριξε ότι διαπράχθηκαν οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται οι τρεις συμμαθητές του γιού της, ωστόσο φέρεται να περιέπεσε σε αντιφάσεις, όταν ρωτήθηκε από τους τέσσερις συνήγορους υπεράσπισης των τριών κατηγορούμενων ανήλικων.
Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και το πανελλήνιο τον Οκτώβριο του 2016, ύστερα από καταγγελία που είχε κάνει η ίδια η μητέρα του φερόμενου ως θύματος.
Η οικογένεια του φερόμενου ως θύματος μαθητή είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Βόλου διά του συνηγόρου της, αίτηση άσκησης έφεσης στην απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων. Η Εισαγγελία είχε κάνει δεκτή την αίτηση και είχε παραπέμψει την υπόθεση στο Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Λάρισας.
Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Βόλου, οι τρεις μαθητές, ηλικίας 15 χρόνων σήμερα, κηρύχθηκαν αθώοι ομόφωνα, για τις κατηγορίες του βιασμού από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος συμμαθητή τους, μικρότερου κατά ένα χρόνο (14 χρόνων σήμερα). Σημειώνεται πως για την ίδια υπόθεση κατηγορούμενοι είναι και δέκα εκπαιδευτικοί, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο με ενδεχόμενο δόλο. Η δίκη τους έχει αναβληθεί πολλές φορές μέχρι σήμερα, ενώ η επόμενη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έχει προσδιοριστεί για τις 22 Μαρτίου.

e-thessalia.gr