Αβάσιμη αποδείχτηκε η καταγγελία 36χρονης αλλοδαπής γυναίκας, ότι ο 40χρονος σύζυγος ασέλγησε σε βάρος της 12χρονης κόρης του, σε νησί των Σποράδων. Από την εξέταση DNA σε σωματικά υγρά στην πιζάμα του παιδιού δεν προκύπτει ασέλγεια. Ο Αλβανός, που εδώ και 40 ημέρες ήταν κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών, αφέθηκε ελεύθερος, με άρση της προσωρινής κράτησης του και του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Ο άνδρας που φέρονταν πως ασέλγησε στη 12χρονη κόρη του, αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στην αστυνομία της περιοχής που διαμένει, μέχρι να γίνει η δίκη του.
Ο αλλοδαπός είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή, καθώς σε βάρος του είχε ασκηθεί δίωξη από τον εισαγγελέα για ασέλγεια μεταξύ συγγενών σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή πλημμεληματικού χαρακτήρα. Σημειώνεται ότι η πιζάμα της 12χρονης, στην οποία ο πατέρας φέρονταν να είχε αφήσει γενετικό υλικό, εξετάστηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας στην Αθήνα και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, εξέλιξη που έπαιξε ρόλο στην αποφυλάκισή του. Όλα ξεκίνησαν στα τέλη Φεβρουαρίου 2019, μετά την καταγγελία 36χρονης γυναίκας από την Αλβανία ότι ο 40χρονος ομοεθνής σύζυγός της ασέλγησε σε βάρος της 12χρονης κόρης τους. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 40χρονος την άγγιξε σε ευαίσθητα σημεία του σώματος της έξω από τα ρούχα και φέρεται να άφησε σωματικά υγρά στην πιζάμα του κοριτσιού. Σύμφωνα με τη γυναίκα, ο σύζυγός της φέρεται συχνά να βάζει στο σαλόνι, όπου κοιμόντουσαν η κόρη του και ο γιός του για να ζεσταίνονται, ταινίες στο αισθησιακού περιεχομένου, αλλά αφού τα παιδιά είχαν κοιμηθεί. Ο αλλοδαπός εργάζονταν ως εποχικός υπάλληλος, όπως και η σύζυγος του, η οποία μετά την σύλληψη του άνδρα της, πήρε τα παιδιά της – το ζευγάρι έχει και ένα αγόρι- μετακομίζοντας μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.
«Θα καταπέσει η κατηγορία»
Ο δικηγόρος του 40χρονου φερόμενου ως δράστη Ιάσων Εμμανουηλίδης, σχολιάζοντας την αποφυλάκιση του πελάτη του, ανέφερε πως έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, θεωρεί ότι η σε βάρος του εντολέα του κακουργηματική κατηγορία περί δήθεν ασέλγειας μεταξύ συγγενών θα καταπέσει πλήρως στην επί του ακροατηρίου αποδεικτική διαδικασία. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα αποδειχθεί περίτρανα ότι η εν λόγω κατηγορία αποτελεί μέρος μιας κακοστημένης πλεκτάνης με απώτερο σκοπό την ηθική και κοινωνική εξόντωση του εντολέα του. Ο κ. Εμμανουηλίδης ανέφερε ότι έχει παρατηρηθεί πολλές φορές οι σύζυγοι, προκειμένου να εκδικηθεί ο ένας τον άλλο, για τα εντός του έγγαμου βίου προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να λειτουργούν ενίοτε με τρόπο παρανοϊκό εφαρμόζουν “αρρωστημένες” μεθοδεύσεις, ακόμα και να χρησιμοποιούν τα ίδια τους τα παιδιά για να πετύχουν τον σκοπό τους, παραγνωρίζοντας τα τεράστια και ανεπανόρθωτα – από παιδοψυχολογικής πλευράς – πλήγματα που επιφέρουν ακόμα και στα ίδια τους τα τέκνα.

magnesianews.gr