Δεν πέρασαν δύο μέρες από το τελευταίο πειθαρχικό συμβούλιο που συνεδρίασε στις φυλακές για τη συμπεριφορά εφτά κρατουμένων και χθες σημειώθηκαν νέα επεισόδια στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, αυτή τη φορά μεγαλύτερης έντασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιδράσεις ξεκίνησαν γύρω στις 8.30 το απόγευμα για ασήμαντη αφορμή μετά από παρεξήγηση στην μπάλα.
Ομως, τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν μεταξύ Αλγερινών και Αλβανών, που εκείνη την ώρα προαυλίζονταν με αποτέλεσμα να επέμβουν εξωτερικοί φρουροί. Προς στιγμήν επικράτησε ένταση, ωστόσο η αναταραχή δεν σταμάτησε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ οι εξωτερικοί φρουροί και οι υπάλληλοι των φυλακών έβαζαν στους θαλάμους τους Αλβανούς κρατούμενους, οι Αλγερινοί προχωρούσαν σε μεγάλες καταστροφές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατούμενοι κατέστρεψαν κάμερες, πόρτες, τηλεοράσεις, ενώ προκάλεσαν ζημιές και στα προσωπικά αντικείμενα, που έχουν οι Αλβανοί στον θάλαμό τους. Υπάλληλοι των φυλακών και εξωτερικοί φρουροί προσπαθούσαν να επαναφέρουν την τάξη με κάθε τρόπο και τελικά το σκηνικό έντασης αποκλιμακώθηκε γύρω στις 10 το βράδυ.
Στο μεταξύ, από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας κρατούμενος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με εκδορές στο κεφάλι και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών έλαβε εξιτήριο και επέστρεψε στη φυλακή, καθώς είναι καλά στην υγεία του.
Επισημαίνεται ότι μόλις την περασμένη Τετάρτη το πειθαρχικό συμβούλιο επέβαλε πειθαρχική μεταγωγή σε έναν Ιρακινό κρατούμενο που προκάλεσε καταστροφές. Από το πειθαρχικό συμβούλιο πέρασαν συνολικά εφτά κρατούμενοι.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης αυτή τη στιγμή στις φυλακές Βόλου κρατούνται περί τα 105 άτομα, ενώ η χωρητικότητα των φυλακών είναι για φυλάκιση 54 κρατουμένων. Η συντριπτική πλειονότητα των κρατουμένων είναι αλλοδαποί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές εθνοτικές διαφορές, οι οποίες μάλιστα είναι στις περισσότερες φορές και η αφορμή για τα επεισόδια.

taxydromos.gr