Σε «βιομηχανία» έχουν μετατρέψει δικηγόροι την περιέργεια αντιεμβολιαστών να μάθουν αν άνθρωποι που αποβίωσαν, έφυγαν από τη ζωή λόγω του Cοvid ή όχι. Η «μόδα» ξεκίνησε από την Αθήνα και πλέον μεταφέρθηκε στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν αιτήματα για εκταφές θυμάτων από τον κορωνοϊό και από Βολιώτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαχέονται σε δικαστικούς κύκλους, αντιεμβολιαστές, σε συνεργασία με δικηγόρους ξεκίνησαν μεγάλη καμπάνια κατάθεσης αιτημάτων σε Δικαστήρια ανά τη χώρα, για να γίνουν εκταφές νεκρών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως έχουν πεθάνει από Covid.
Αν και κυρίως στην Αθήνα, όπου πρωτοξεκίνησε το θέμα, υπάρχει σωρεία απορριπτικών αποφάσεων κυρίως ομαδικών αιτημάτων, τον Ιούλιο του 2021 βούλευμα του Πλημμελειοδικείου Αθήνας, έκρινε ότι πρέπει να γίνει δεκτό το αίτημα εκταφής και το ενέκρινε…
Πλέον, το θέμα από την Αθήνα που ξεκίνησε, άλλαξε έδρα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου φαίνεται να δημιουργείται ρεύμα, με αποκλειστικό σκοπό το οικονομικό όφελος.
Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι συγκεκριμένοι δικηγόροι στέλνουν σωρεία αιτημάτων εκταφής, για να διαπιστώσουν αν η αιτία θανάτου είναι όντως ο κορωνοϊός και μάλιστα επειδή οι απορριπτικές αποφάσεις της Αθήνας ήταν πολλές για ομαδικά αιτήματα, πλέον τα αιτήματα φεύγουν ένα προς ένα…
Μέχρι στιγμής, στο Πρωτοδικείο Βόλου δεν έφτασε κάποιο αίτημα, κάτι όμως που αναμένεται στο επόμενο διάστημα, λόγω του ενδιαφέροντος που φαίνεται να υπάρχει και από συμπολίτες.

magnesianews.gr