Μαζί με τα τέσσερα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες και τα τρία νέα σήμερα στη Μαγνησία, ο αριθμός όσων νόσησαν από κορονοϊό στον νομό, φθάνει στους 99.
Στα μέσα Μαρτίου είχε εντοπιστεί το πρώτο κρούσμα σε νεαρό που είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, ωστόσο ο Δήμος Βόλου και γενικά η Μαγνησία συγκαταλέγονταν στις «καθαρές» περιοχές.
Μέσα καλοκαιριού τα διαγνωσμένα θετικά κρούσματα ανακοινώνονταν μαζικά από τον ΕΟΔΥ και έως και χθες τα καταγεγραμμένα ανέρχονται στα 99, κατατάσσοντας τον Δήμο Βόλου στις «κόκκινες» πόλεις στις οποίες ισχύουν μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.
«Τα πρώτα κρούσματα ήρθαν από Ελληνες που ταξίδεψαν στο εξωτερικό. Ακολούθησαν οι νέοι που συνωστίζονται στα μπαράκια και μία ακόμη εστία σε στρατόπεδο. Είμαστε ανοιχτή περιοχή. Δεχόμαστε τουρίστες και ξένους και ως εκ τούτου είναι λογικό να έχουμε κρούσματα», ανέφερε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συντονιστής του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.
Για τον ίδιο «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο» και επαναλαμβάνει την ανάγκη τήρησης των μέτρων προσωπικής υγιεινής, αποστάσεων και αποφυγής συνωστισμού.

Ελένη Χάνου (Ταχυδρόμος)