Είδε κι έζησε πείνα, κατοχή, πόλεμο, ασθένειες, όπως τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτό που συμβαίνει σήμερα. Ο 90χρονος Γιώργος Γώγου από τα Κάτω Λεχώνια, δεν μπόρεσε ούτε αυτή τη φορά να μείνει σιωπηλός. Ράφτης στο επάγγελμα, πήρε τη ραπτομηχανή και ξεκίνησε να ράβει μάσκες, θέλοντας με αυτή του την πράξη να συμβάλει κι εκείνος στη μάχη που δίνει όλη η κοινωνία για να σταματήσει την εξάπλωση του κορωνοϊου.
Στα 90 του χρόνια ο Γιώργος Γώγου, άνοιξε ξανά το παλιό ραφτάδικο στα Κάτω Λεχώνια και μαζί με την κόρη του, Σπυριδούλα έβαλαν μπροστά τις ραπτομηχανές, βοηθώντας τις «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης». Η ιδέα του εικαστικού από Θεσσαλονίκη, Μάριου Ελευθεριάδη βρήκε απήχηση σε όλη τη χώρα και μοδίστρες κάθε ηλικίας από 37 νομούς έχουν ράψει 40.000 βαμβακερές μάσκες, τις οποίες δωρίζουν σε όσους έχουν ανάγκη, μέσω του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
«Έχω ζήσει πολέμους, ακόμη και εμφύλιο, πείνα και Κατοχή, θυμάμαι την ασιατική γρίπη και στα νεότερα χρόνια την γρίπη των πτηνών, αλλά αυτό είναι κάτι άλλο. Κάτι πολύ δυνατό και πρέπει όλοι, ο καθένας όπως μπορεί, να ριχτούμε στη μάχη για να την ξεπεράσουμε.», λέει στο «Έθνος της Κυριακής» ο κ. Γώγου, προσθέτοντας πως «δεν πρέπει κανείς να τα περιμένει όλα από την Πολιτεία».

«Πολέμησα στην Κορέα, έζησα όλη μου τη ζωή δύσκολα. Ξέρω να φυλάγομαι και εντοπίζω τον κίνδυνο πριν αυτός εμφανιστεί μπροστά μου», λέει με διαύγεια και εντυπωσιάζει.

ethnos.gr