Με 288 τάμπλετ εξοπλίζονται 71 γυμνάσια και λύκεια της Μαγνησίας από το Υπουργείο Παιδείας, μέσα από δωρεά χιλίων ηλεκτρονικών συσκευών που προσέφεραν δύο εταιρείες για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών δράσεων.
Χθες, εκδόθηκε η υπουργική απόφαση για την προμήθεια των 288 τάμπλετ. «Ικανοποιείται το σύνολο των αιτημάτων που κατέθεσαν τα σχολεία μας» σχολίασε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.
Μέσα από τη συγκεκριμένη δωρεά, θα καλυφθούν ανάγκες των σχολείων που υπακούουν στην αναλογία ένα τάμπλετ ή υπολογιστής ανά 45 μαθητές. Σημειώνεται ότι αρχικά η Μαγνησία είχε ζητήσει 8.500 τάμπλετ (!) στη συνέχεια όμως προχώρησε σε… εξορθολογισμό των αναγκών που υπάρχουν.
Η εταιρεία ΤΑΧΑΝ «Περιβαλλοντική Διαχείριση ΑΒΕΕ» και η εταιρεία «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.» προσέφεραν από 500 τάμπλετ η κάθε μία στο Υπουργείο Παιδείας συνολικής αξίας 135.333,6 ευρώ.
Η δωρεά έγινε αποδεκτή, «δεδομένης της ανάγκης για προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού σε εκπαιδευτικές δομές της Επικράτειας, ώστε να βελτιωθεί η παρεχόμενη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και να εμπεδωθεί η καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων στην εκπαιδευτική κοινότητα».
Χθες, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων της Μαγνησίας κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν τα σχολεία τους και στη συνέχεια οι δωρητές θα παραδώσουν, μέσω ταχυμεταφορών, τα τάμπλετ, απευθείας στα σχολεία. Για την παραλαβή θα συνταχθεί πρωτόκολλο. Υπεύθυνη για την παραλαβή των τάμπλετ θα είναι σε κάθε σχολείο τριμελής επιτροπή που θα αποτελείται από τον διευθυντή και δύο μέλη του διδακτικού προσωπικού.
Τα τάμπλετ κατανέμονται ως εξής: 6 στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλο, 4 στο ΕΠΑΛ Αγριάς, 2 στο ΕΠΑΛ Βελεστίνου, 1 στο ΕΠΑΛ Σκοπέλου, 4 στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, 6 στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, 10 στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 6 στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 3 στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου, 9 στο 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 4 στο 7ο ΓΕΛ Βόλου, 6 στο 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, 6 στο 1ο ΓΕΛ Βόλου, 5 στο 2ο ΓΕΛ Βόλου, 6 στο 3ο ΓΕΛ Βόλου, 6 στο 4ο ΓΕΛ Βόλου, 4 στο 5ο ΓΕΛ Βόλου, 5 στο 6ο ΓΕΛ Βόλου, 1 στο Εσπερινό ΓΕΛ Βόλου, 6 στο 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, 4 στο ΓΕΛ Αγριάς, 4 στο ΓΕΛ Αλμυρού, 3 στο ΓΕΛ Βελεστίνου, 1 στο ΓΕΛ Ζαγοράς, 1 στο ΓΕΛ Τσαγκαράδας, 2 στο ΓΕΛ Αργαλαστής, 3 στο ΓΕΛ Σκιάθου, 1 στο ΓΕΛ Σκοπέλου, 1 στο ΓΕΛ Καναλίων, 2 στο ΓΕΛ Αγχιάλου, 4 στο 8Ο ΓΕΛ Βόλου, 3 στο Γυμνάσιο Σούρπης, 2 στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο Ν. Ιωνίας, 14 στο Μουσικό, 2 στο Γυμνάσιο Αλοννήσου, 2 στο Γυμνάσιο Γλώσσας, 1 στο Γυμνάσιο Πτελεού, 5 στο Γυμνάσιο Σκιάθου, 1 στο Γυμνάσιο Τσαγκαράδας, 4 στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού, 1 στο ΕΕΕΕΚ Βόλου, 4 στο 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, 2 στο 1ο Γυμνάσιο Ζαγοράς, 2 στο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου, 4 στο Γυμνάσιο Αγριάς, 6 στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου, 4 στο Γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου, 2 στο Γυμνάσιο Μηλεών, 8 στο 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, 1 στο Γυμνάσιο Καναλίων, 2 στο Γυμνάσιο Αργαλαστής, 4 στο 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού, 1 στο Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου, 4 στο Γυμνάσιο Βελεστίνου, 7 στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου, 3 στο Γυμνάσιο Κάτω Λεχωνίων, 7 στο 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, 8 στο 7ο Γυμνάσιο Βόλου, 2 στο 1ο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης, 9 στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου, 6 στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου, 5 στο 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, 5 στο 5ο Γυμνάσιο Βόλου, 3 στο Γυμνάσιο Σκοπέλου, 5 στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου, 7 στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου, 3 στο Γυμνάσιο Ιωλκού, 6 στο 4ο Γυμνάσιο Βόλου, 5 στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου, 1 στο ΕΕΕΕΚ Αλμυρού.   
Σημειώνεται ότι επιπλέον 280 περίπου τάμπλετ έχουν ζητήσει δημοτικά σχολεία της Μαγνησίας.

taxydromos.gr