Γύρω στις 1700 ανέρχονται οι κλήσεις για παράνομες σταθμεύσεις και στάσεις αυτοκινήτων που βεβαιώνονται κάθε μήνα από τη δημοτική αστυνομία του Βόλου.
Επομένως καθημερινά οι οδηγοί που υποχρεώνονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν την παράβαση που έκαναν, ανέρχονται στους 55-60.
Ο αριθμός των κλήσεων αποδεικνύει ότι ακόμη αρκετοί οδηγοί Ι.Χ. και δικύκλων θεωρούν ότι οι δημόσιοι χώροι είναι δικοί τους αδιαφορώντας για τους συνανθρώπους τους αλλά και τους κανόνες που ισχύουν.
Βέβαια αξίζει να αναφερθεί ότι σε σχέση με ένα χρόνο πριν που οι κλήσεις κάθε μήνα άγγιζαν κάποιες φορές και τις 3500, αυτές έχουν μειωθεί πλέον στις μισές. Όμως και πάλι αριθμός είναι μεγάλος.
Οι δημοτικοί αστυνόμοι βρίσκονται στους δρόμους επιτελώντας το καθήκον τους και με στόχο να παραμένουν οι οδικές αρτηρίες ανοικτές και να μην υπάρχουν εμπόδια σε άλλα σημεία
Οι παραβάσεις είναι ποικίλες, όπως παράνομη στάθμευση, η στάση πάνω σε πεζοδρόμια, η στάθμευση σε διαβάσεις και θέσεις ΑΜΕΑ και άλλες.
Η αντιδήμαρχος αρμόδια για την δημοτική αστυνομία κ. Νατάσα Μορφογιάννη επισήμανε πως «κάθε μήνα οι κλήσεις που βεβαιώνονται για παραβάσεις ανέρχονται στους 1700. Με τη συνεχή παρουσία που έχουμε ως δημοτική αστυνομία και τις παραβάσεις που βεβαιώνονται, μπορούμε να πούμε πως απελευθερώσαμε σε ένα σημαντικό βαθμό τις κεντρικές οδικές αρτηρίες όπως είναι η Ιάσονος, η δημητριάδος, η Καρτάλη και η Ιωλκού. Τα αυτοκίνητα δεν μπορούσαν να διασχίσουν τις συγκεκριμένες οδούς, αφού από τα παράνομα παρκαρίσματα υπήρχε μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας. Αρκετές φορές οι δημοτικοί αστυνόμοι κορνάρουν προτού βεβαιώσουν την κλήση για να έρθει ο οδηγός και να πάρει το όχημά τους και η σύσταση που κάνουμε στον κόσμο, είναι να χρησιμοποιεί τα πάρκιν της πόλης. Είναι προτιμότερο να πληρώσει ένα πολύ μικρό ποσό στο πάρκιν, παρά τα 40 ευρώ που αντιστοιχούν στην παράβαση. Και στη σημερινή δημοτική αρχή τα πρόστιμα δεν σβήνονται. Και γίνεται αυτό, γιατί η πόλη πρέπει να έχει μια ομαλή κυκλοφορία».
Η ίδια πρόσθεσε πως στην οδό Ιωλκού και στην Ιάσονος καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός των κλήσεων με τους οδηγούς να αναγκάζονται να πληρώνουν 40 ευρώ για την παράβασή τους, ποσό το οποίο στη σημερινή εποχή δεν είναι και μικρό. Επίσης αρκετές παραβάσεις σημειώνονται έξω από τα εμπορικά κέντρα αλλά και τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας.
Το γνωστό ένα λεπτό…
Η συνήθης δικαιολογία των παραβατών για την παράνομη στάθμευση του αυτοκινήτου είναι η κλασική φράση «Για ένα λεπτό το άφησα…». Όπως αναφέρει η κ. Μορφογιάννη «αυτό, όμως το ένα λεπτό που επικαλούνται οι παραβάτες, μπλοκάρει την κίνηση των υπόλοιπων οχημάτων, δεν επιτρέπει ένα ασθενοφόρο να περάσει και γενικά προκαλεί πολλά προβλήματα».
Επίσης 20 κλήσεις βεβαιώνονται το μήνα για παράνομη στάθμευση σε θέση που προορίζεται για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία.
Μάλιστα γύρω στις 50 ανέρχονται το μήνα οι παραβάσεις που αφορούν στάθμευση αυτοκινήτου ή άλλου οχήματος πάνω στη διάβαση για την κίνηση των ατόμων με αναπηρία.
Από τους δημοτικούς αστυνόμους αναφέρεται πως αυτές οι θέσεις λέγονται και «φιλέτα», γιατί υπάρχει το κενό στο πεζοδρόμιο και κάποιος αφήνει το αυτοκίνητό εκεί για να πάει να κάνει τη δουλειά του, παραβλέποντας ότι εμποδίζει την κίνηση των συμπολιτών του.

e-thessalia.gr