Περιοχές του Δήμου Φαρκαδόνας , δοκιμάστηκαν από τις πλημμύρες την Παρασκευή 18/9,  το Σάββατο 19/9 και την Κυριακή 20/9,  με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός  στον Δήμο, καθώς τεράστιες ποσότητες νερού κατέβασε ο Πηνειός και οι παραποτάμιοί του,  με αποτέλεσμα να έχουμε υπερχείλιση σε περιοχές από τις οποίες περνά το ποτάμι και να καταστραφούν χιλιάδες στρέμματα.
Δεν σταμάτησαν λεπτό τόσο ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Σπύρος Αγναντής όσο και οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι να επισκέπτονται τις κοινότητες   που είχαν μεγάλες καταστροφές , να συναντούν τους κατοίκους των περιοχών αυτών και να καταγράφουν τις ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες.
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωϊ της Κυριακής 20/9 στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας στην οποία συμμετείχε ο Υφυπουργός   Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας, ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Σπύρος Αγναντής, ο Αντιδήμαρχος Αντιδήμαρχος οικονομικών, προγραμματισμού, πολιτικής προστασίας , τεχνικών έργων, πολεοδομίας και διοικητικών υπηρεσιών κ.  Ιωάννης Γεωργολόπουλος, τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Φαρκαδόνας κ. Βασίλειο Κουκώνη, στελέχη του Δήμου , τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κλιμακίου Λάρισας , την επόπτρια του Νομού Τρικάλων και εκπροσώπους φορέων των περιοχών που επλήγησαν.
Ακολούθησε όλων των παραπάνω, επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές του Ζάρκου, του Κεραμιδίου και της Πηνειάδας. Στο Ζάρκο,  έγινε ενημέρωση στους κατοίκους από τον Υφυπουργό κ. Σκρέκα
Συζητήθηκε το μέγεθος των ζημιών και το κυριότερο και εκείνο που απασχολεί, είναι άμεσα να γίνουν οι εκτιμήσεις για τις αποζημιώσεις στους αγρότες που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.
Στο Κεραμίδι , στην Πηνειάδα και στο Ζάρκο,  στο ποτάμι του Πηνειού,  ο Δήμαρχος και Δημαρχιακά στελέχη συναντήθηκαν με τους  Βουλευτές κ. Θανάση Λιούτα και κυρία Κατερίνα Παπακώστα, τον πολιτευτή κ. Μικέλη Χατζηγάκη , τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη και κατοίκους οι οποίοι αγωνιούσαν για τα χωράφια τους τα οποία έχουν μεγάλες ζημιές και η παραγωγή τους καταστράφηκε.
Οι Βουλευτές, πολιτευτές και εκπρόσωποι της περιφέρειας δεσμεύτηκαν  για άμεση καταβολή αποζημιώσεων , ενώ ζητήθηκε από τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ να επισκεφθούν μέσα στην εβδομάδα τις περιοχές του Δήμου Φαρκαδόνας που έχουν πληγεί και να εκτιμήσουν άμεσα τις καταστροφές.
Επίσης, ο Δήμος με μηχανήματα που διέθεσε το καταστροφικό τριήμερο , βοήθησε σε εργασίες στις περιοχές που πλημμύρησαν, ενώ να σημειώσουμε πως είναι αδύνατη και η πρόσβαση στο υπό κατασκευή οδόστρωμα αγροτικού δρόμου σε περιοχή του Ζάρκου και χρειάζεται να γίνει και εκεί καταγραφή ζημιών.
Η Δημοτική αρχή Φαρκαδόνας, πέρα από τις αποζημιώσεις στους αγρότες, επισήμανε σε όλους τους κυβερνητικούς και επίσημους παράγοντες , να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, στην ανάγκη να κατασκευαστούν άμεσα τα φράγματα για την αντιπλημμυρική προστασία , έτσι ώστε στο μέλλον να μην δημιουργούνται τέτοιου είδους καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.