Με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού Τρικάλων από τα 800 μέτρα και πάνω και ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται.

Όλα τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων επιχειρούν για τον καθαρισμό του δικτύου έχοντας και τη συνδρομή αυτών των δήμων.

Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω απαιτείται στα παρακάτω σημεία:

α) στην επαρχιακή οδό Καλαμπάκας-Ασπροποτάμου από το 35o χλμ. έως το 68o χλμ., καθώς και στο επαρχιακό οδικό Δίκτυο Τοπικών Κοινοτήτων Αγίας Παρασκευής (Τζούρτζια), Χαλικίου, Ανθούσας, Κατάφυτου, Καλλιρρόης, Στεφανίου, Κρανιάς, Δολιανάς, Πολυθέας, Μηλιάς,

β) στην επαρχιακή οδό Καλαμπάκας-Βλαχάβας από το 9o χλμ. έως το 15o χλμ., καθώς και στο επαρχιακό οδικό Δίκτυο Τοπικών Κοινοτήτων Βλαχάβας, Σκεπαρίου, Γάβρου και Φωτεινού,

γ) στην επαρχιακή οδό Θεόπετρας-Μαυρελίου από το 18ο χλμ. έως το 32ο χλμ., καθώς και στο επαρχιακό οδικό Δίκτυο Τοπικών Κοινοτήτων Μαυρελίου, Λογγά, Γερακαρίου και Κονισκού του Δήμου Μετεώρων.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι λόγω χιονόπτωσης η συγκοινωνία διεξάγεται ολοσχερώς και με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις :

α) Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτης από 31ο χιλ. (συνοικισμός Αγίου Γεωργίου Ελάτης) έως 75ο χλμ. (γέφυρα Αλεξίου)

β) Επαρχιακή Οδός Πύλης- Μεσοχώρας από 22ο χιλ. (Ισιώματα) έως 55 χιλ. (Μεσοχώρα)