ΣΤΟΥΣ -12 ΒΑΘΜΟΥΣ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΤΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙ
Τρίκαλα: Παγετός με πολικές θερμοκρασίες
Τρίκαλα: Παγετός με πολικές θερμοκρασίες

Τσουχτερό κρύο με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν επικρατούν σήμερα σε ολόκληρη την Π.Ε. Τρικάλων.

Είναι χαρακτηριστικό πως στις πεδινές περιοχές ο υδράργυρος έπεσε στους -5 βαθμούς, αρκετά χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία στα ορεινά, ενώ στο Περτούλι ο υδράργυρις υποχώρησε στους -12 βαθμούς Κελσίου.

Ο παγετός έχει μετατρέψει τους δρόμους - και ειδικά τους επαρχιακούς - σε παγίδες, για αυτό και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ισχυρότατος παγετός εκδηλώθηκε κατά τόπους στα ηπειρωτικά το πρωί της Παρασκευής 14/01, με τις ελάχιστες θερμοκρασίες να πέφτουν κάτω από τους -15 βαθμούς Κελσίου.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο ανέφελος ουρανός και η χιονοκάλυψη που υπάρχει σε αρκετές περιοχές μετά την κακοκαιρία Διομήδης.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή των ελαχίστων θερμοκρασιών και επισημαίνονται οι χαμηλότερες από αυτές.

Με πληροφορίες από meteo.gr

Tο thessalianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.