Τους ηρωικούς αξιωματικούς και φαντάρους, οι οποίοι «έπεσαν μαχόμενοι υπέρ πατρίδος» στις άγνωστες Θερμοπύλες του αλβανικού μετώπου στο ύψωμα 731, τον Μάρτιο του 1941, τίμησαν σήμερα το πρωί, όσοι παραβρέθηκαν στη λιτή εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, στο χώρο του μνημείο επί της ε.ο. Τρικάλων – Καρδίτσας.
Αρχικά, τελέστηκε Όρθος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσοστόμου και στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου, παρουσία τοπικών και πολιτικών αρχών.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Μεγάλων Καλυβίων, με τα παιδιά να απαγγέλνουν ποιήματα, ενώ συμμετείχε επίσης τιμητικό άγημα του Ε.Λ.Ο.Κ.
Για τα γεγονότα μίλησε Συνταγματάρχης ε.α Κυριάκος Μπρίσης. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την κατάθεση στεφάνων από τους παρευρισκόμενους, ενώ στεφάνι και άνθη κατέθεσαν στο μνημείο, συγγενείς και απόγονοι των πεσόντων προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο και το άγημα της ΣΜΥ που απέδωσε τιμές στους ήρωες του Υψώματος 731.

tv10.gr