Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011 όταν ο Άη Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον «Μύλο των Ξωτικών».
Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν ασταμάτητα, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος από σήμερα μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών - μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο παραμυθένιο και μαγικό.
Ο Άη Βασίλης, έχοντας φυσικά μαζί τους πολύτιμους βοηθούς του τα ξωτικά και τους παραμυθένιους ταράνδους ξεκίνησε το ταξίδι του για να προλάβει μέχρι τα Χριστούγεννα να επισκεφθεί τα παιδιά όλου του κόσμου και να καταλήξει στον αγαπημένο του Μύλο των Ξωτικών.
Ιππότες μιας άλλης εποχής εμφανίστηκαν και φύλαξαν τον αγαπημένο μας Μύλο από τους «εισβολείς». Φιλοξενήθηκαν στο παραμυθένιο Κάστρο που δημιούργησε ο Άη Βασίλης με τα ξωτικά και θα μας συντροφεύσουν τα φετινά Χριστούγεννα στην πόλη των Τρικάλων.
Οι ειρηνικοί και ευγενικοί ιππότες θα μας αφηγηθούν μια ιδιαίτερη, ανθρώπινη και συγκινητική ιστορία με αξίες και ιδανικά για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Όλη αυτήν την περίοδο τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν πολλές δωρεάν δράσεις όπως: επίσκεψη στο σπίτι του Άη-Βασίλη, στο ταχυδρομείο, τον Πορφυρό Ιππότη στο Κάστρο της Αγάπης, το πηγάδι των ευχών, το μουσείο μανιταριών.
(*) Στο φετινό «Μύλο των Ξωτικών» θα υπάρχουν μόνο μία είσοδος και μία έξοδος, η είσοδος θα γίνεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή με πιστοποιητικό νόησης ή με self test για παιδιά έως 12 ετών και όλες οι θεματικές δράσεις έχουν μεταφερθεί στον ανοικτό χώρο του πάρκου.