Σημαντικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα επιφέρουν αλλαγές στις οδικές μετακινήσεις σε κρίσιμα τμήματα της Θεσσαλίας (νομοί Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας) ξεκινούν από την Δευτέρα 25 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 4 Αυγούστου.

Πρόκειται για ολοκληρωμένο σχέδιο της Τροχαίας ώστε να καταστεί εφικτή η διέλευση των τεράστιων φορτηγών που θα μεταφέρουν τα εξαρτήματα των ανεμογεννητριών για αιολικό πάρκο που κατασκευάζεται στον Τύμπανο των Αγράφων, στο νομό Καρδίτσας.

Τα μέτρα είναι σύνθετα και η εφαρμογή τους δύσκολη, καθώς πρόκειται για 24 φορτηγά μήκους 60 μέτρων που το καθένα θα μεταφέρει βάρος μεγαλύτερο των 100 τόνων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η διέλευσή τους πάνω από μια γέφυρα δεν αποκλείει μόνο και την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα αλλά θα επιφέρει και την απαγόρευση της κυκλοφορίας κάτω από τη γέφυρα.

Οι ρυθμίσεις θα ξεκινούν από τα διόδια Μοσχοχωρίου και στη συνέχεια μέσω Λάρισας, Τρικάλων, και Μουζακίου τα φορτηγά θα καταλήγουν στον Τύμπανο των Αγράφων.

Το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, προβλέπει διακοπή της κυκλοφορίας από τις 10 π.μ. έως τις 13:30 για τις 26,27,28 Ιουλίου και 1,2,3,4 Αυγούστου, όπως και εκ περιτροπής αντιδρόμηση της κυκλοφορίας οχημάτων.

Το αιολικό πάρκο αντιμάχεται το «δίκτυο πολιτών για την προστασία των Αγράφων» το οποίο μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, ενώ σήμερα Κυριακή θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση στον Τύμπανο.

Κώστας Τόλης trikalaenimerosi