Παρελθόν η βρύση στον πεζόδρομο της Ασκληπιού
Παρελθόν για την πόλη των Τρικάλων αποτελεί από σήμερα η πετρόκτιστη βρύση που βρισκόταν στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Το πρωί της Τρίτης τα συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσίων του Δήμου Τρικκαίων προχώρησαν στο "ξήλωμα" της, αφού στο ίδιο σημείο θα τοποθετηθεί ένα γλυπτό έργο του σπουδαίου έλληνα γλύπτη και καλλιτέχνη, Γιώργου Ζογγολόπουλου, ιδιαιτέρως γνωστού στο ευρύ κοινό από τις "Ομπρέλες" του που κοσμούν την Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.
Στα Τρίκαλα θα φιλοξενηθεί το έργο του "Ομπρέλα" ύψους 6 μέτρων και διαμέτρου 2 μέτρων, το οποίο αποτελεί δωρεά της οικογένειας Θεοδωρίδη και του Ιδρύματος «Γεώργιου Ζογγολόπουλου».
Σκοπός της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Καταβούτα, είναι ο καλλωπισμός του συγκεκριμένου κεντρικού σημείου της πόλης των Τρικάλων, με την προοπτική της δημιουργίας ενός νέου τοπόσημου της πόλης.
Ωστόσο, η καταστροφή της βρύσης προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τρικκαίων Κώστα Κρεμμύδα, ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά στην προσωπική του σελίδα στο facebook:
Τελικά την “έσπασε” την βρύση στην Ασκληπιού η δημοτική αρχή ώστε να δημιουργηθεί χώρος για να τοποθετηθεί το έργο του Ζογγολόπουλου “Ομπρέλα”  για να ικανοποιηθεί η απαίτηση της διαχειρίστριας οικογένειας, ή εκεί ή πουθενά.
Κρίμα για την δημοτική αρχή που παρότι συζητήθηκε το θέμα και στην επιτροπή ποιότητας και στο δημοτικό συμβούλιο, υπέκυψε στην απαίτηση των διαχειριστών.
Η αλήθεια είναι πως όντως αποτελεί μεγάλη τιμή για την πόλη να φιλοξενεί ένα γλυπτό του Ζογγολόπουλου. Και σε καμία περίπτωση μια ταπεινή πέτρινη βρύση δεν μπορεί να συναγωνιστεί την αξία και το πνεύμα ενός σπουδαίου έργου τέχνης.
Ωστόσο, αυτήν η "ταπεινότητα" έχει τις ρίζες της σε αυτήν την πόλη και ίσως δεν είναι τόσο καλό να την πετάμε τόσο εύκολα στα σκουπίδια.
Μ.Σ. trikalaenimerosi.gr


Tο thessalianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.