Παραμένουν μέχρι τέλος Ιουνίου στις σιδηροδρομικές γραμμές οι αμαξοστοιχίες 3880 και 3881 στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος - Καλαμπάκα. Όπως είναι γνωστό, πρόκειται για τις αμαξοστοιχίες ανταπόκρισης με intecity στον σταθμό του Παλαιοφάρσαλου, εξυπηρετώντας το επιβατικό κοινό της Δυτικής Θεσσαλίας από και προς Αθήνα.  

Αν και η αρχική ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανέφερε την παύση των συγκεκριμένων δρομολογίων από αύριο Παρασκευή 18 Ιουνίου, με την αντικατάστασή τους από λεωφορεία, τελικώς δίνει μια μικρή παράταση στην αναστολή της κυκλοφορίας των συρμών μέχρι και τις 30 Ιουνίου. 

Με την κατάργηση των αμαξοστοιχιών ανταπόκρισης η σιδηροδρομική σύνδεση των Τρικάλων με την Αθήνα θα γίνεται, πλέον, μόνο με ένα απευθείας δρομολόγιο που πραγματοποιείται καθημερινά με απλή, ωστόσο, αμαξοστοιχία. Σύμφωνα με τον νέο προγραμματισμό της αυτό θα ισχύει από την 1η Ιουλίου 2021.  

Πρόκειται, στην ουσία, για την περαιτέρω υποβάθμιση και απαξίωση της γραμμής, η οποία ως άγονη, όπως χαρακτηρίζεται, επιδοτείται από το κράτος με αρκετά χρήματα.  

Οι αιτιάσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την αναστολή των συγκεκριμένων δρομολογίων εστιάζονται στην έλλειψη προσωπικού, αλλά και στην βελτιστοποίηση των ανταποκρίσεων των δρομολογίων και κατ’ επέκταση την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της. 

Το σοβαρό ζήτημα της κατάργησης των σιδηροδρομικών δρομολογίων έχει προκαλέσει πληθώρα διαμαρτυριών και αντιδράσεων με τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τους δημάρχους Τρικκαίων και Καλαμπάκας, Δ.Παπαστεργίου και Θ.Αλέκο, βουλευτές του νομού, αλλά και τα μέλη των Συλλόγων Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων και Καρδίτσας, με τις παρεμβάσεις τους να ζητούν από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αλλάξει άμεσα την απόφασή της. 

Μ.Σ. trikalaenimerosi.gr