Δεν πέρασε μήνας από τότε που δύο καταστροφικοί σεισμοί προκάλεσαν καταστροφές σε σπίτια και δημόσια κτίρια, καθώς και σε αγροτικές καλλιέργειες και αρδευτικά κανάλια στο Ζάρκο και σε άλλες περιοχές του δήμου Φαρκαδόνας στα Τρίκαλα.
Οι έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου 48ωρου ήρθαν να καταστρέψουν ό,τι άφησε όρθιο ο σεισμός, κυρίως στις καλλιέργειες.
Για άλλη μία φορά χωράφια στο Ζάρκο, την Πηνειάδα, το Κεραμίδι και τον Κλοκοτό πλημμύρισαν. Για χιλιάδες στρέμματα πλημμυρισμένα κάνουν λόγο κάτοικοι των περιοχών, επισημαίνοντας ότι οι νέες πλημμύρες ήρθαν την περίοδο της σποράς.
Η υπερχείλιση του Πηνειού στις αγροτικές καλλιέργειες ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Προς το μεσημέρι ο κάμπος της Φαρκαδόνας μετατράπηκε για άλλη μία φορά σε…λίμνη.
Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετώπισαν οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής τον Σεπτέμβριο του 2020, τον Γενάρη και τώρα. Τρεις φορές δηλαδή σε διάστημα 5 μηνών οι αγρότες των περιοχών είδαν τα χωράφια τους να πλημμυρίζουν.
Από χθες το πρωί έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην γέφυρα Κλοκοτού – Μαραθέας Καρδίτσας, ενώ οι αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση προβλημάτων.
Να θυμίσουμε ότι η ευρύτερη περιοχή λειτουργεί ως λεκάνη απορροής υδάτων. Μεταφέρονται δε όγκοι νερού από τα ορεινά των Τρικάλων αλλά και από τον νομό της Καρδίτσας, με αποτέλεσμα ο Πηνειός ποταμός να ρέει εκτός κοίτης.

ertnews.gr