Το κοινωνικό κράτος, η πραγματική ανάπτυξη για τους Δήμους και η φοιτητική στέγαση στον Δήμο Τρικκαίων, ήταν το τρίπτυχο των αξόνων που έθεσε ως άμεσες προτεραιότητες ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, στον Γραμματέα  της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλο Μαρινάκη και στον Γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος, Στέλιο Κονταδάκη, οι οποίοι επισκέφθηκαν σήμερα την περιοχή.
Για τους Δήμους
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων, σε επίπεδο άμεσων δράσεων για την Αυτοδιοίκηση, έθεσε ως προτεραιότητες, την κοινωνική πολιτική και την πραγματική ανάπτυξη.
Φοιτητική Στέγη
Για τον Δήμο Τρικκαίων ειδικά, αναφέρθηκε στην ανάγκη εύρεσης λύσης για φοιτητική στέγη, για δύο λόγους: την όξυνση του προβλήματος για τους φοιτητές και το ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέσω ευρωπαϊκής  χρηματοδότησης, προώθησε τη σχετική λύση για Βόλο και τη Λαμία.
Σε επίπεδο θεμάτων της Αυτοδιοίκησης γενικότερα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε στον υπάρχοντα εκλογικό νόμο, τονίζοντας ότι όχι μόνο δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, αλλά δημιούργησε πολλά στη διοίκηση Δήμων. Και επεσήμανε ότι «στόχος είναι η κυβερνησιμότητα στους Δήμους».
Δηλώσεις Π. Μαρινάκη
Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ συνεχάρη τον κ. Παπαστεργίου και τη δημοτική ομάδα για το «παράδειγμα στον τρόπο άσκησης δημόσιας διοίκησης με σεμνότητα, αποτελεσματικότητα και συναινέσεις». Επίσης, αναφέρθηκε στην εκλογή του κ. Παπαστεργίου στην προεδρία της ΚΕΔΕ, ως δείγμα της εμπιστοσύνης των Δημάρχων στο πρόσωπό του.
Σε επίπεδο κόμματος, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι “η ΝΔ είναι ανοικτή στους πολίτες και ότι η πρωτοβουλία που εξελίσσεται, μαζί με τον γραμματέα Οργανωτικού κ. Κονταδάκη, στοχεύει στην ανάδειξη του έργου της κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη”
Ειδικά για τα Τρίκαλα, αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα (όπως ο Ε65) και σε άλλα, που προχώρησαν και προχωρούν. Εμφαση, δε, έδωσε στην ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων, τα οποία «δε φοβόμαστε, αλλά μαζί, κράτος, αυτοδιοίκηση και κόμμα επισπεύδουμε την επίλυσή τους. Άλλαξαν πολλά θα αλλάξουν περισσότερα», σημείωσε.
Για δε τους αγρότες, έδωσε μήνυμα για την εύρεση λύσεων σε όλα τα ζητήματα…
Δηλώσεις Κονταδάκη
Από την πλευρά του ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ, Στέλιος Κονταδάκης, με τη φράση του «η ΝΔ δεν είναι κόμμα των Αθηνών», σκιαγράφησε τον σκοπό της επίσκεψης, καθώς επεσήμανε, ότι «βρισκόμαστε κοντά στον πολίτη». Περιέγραψε, ακόμη, την προτροπή του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, για ενότητα με τον παλμό της κοινωνίας και επίλυση των προβλημάτων που αναδεικνύονται.