Με μια λιτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022, ημέρα της εορτής των Θεοφανείων, ο αγιασμός των υδάτων στην πόλη των Τρικάλων, λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού. 

Η Λιτανευτική πομπή με αφετηρία τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου προς την Κεντρική Γέφυρα της πόλης ματαιώνεται, με την Ακολουθία του Αγιασμού και την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού να τελούνται από τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, που θα συνοδεύεται από κληρικούς της πόλης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημέρας, όπως γίνεται γνωστό την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης: 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος μετά την Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία του Αγιασμού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 στις 12:00 μ.μ. θα μεταβεί στην Κεντρική Γέφυρα της Πόλης μας προσωπικώς μετ’ οχήματος συμπαραστατούμενος από τους εν Χριστώ αδελφούς και Κληρικούς ώστε λιτά να τελέσει τον Αγιασμό των Υδάτων και την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού τηρώντας επ’ ακριβώς άπαντα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αναχαίτηση της διασποράς της πανδημικής νόσου covid-19.

trikalaenimerosi.gr