Την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υποψηφίου βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλη Κόκκαλη, προκάλεσε η άρνηση τελικά των δύο βουλευτών της Ν.Δ. κ.κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου και Χρήστου Κέλλα, να συμμετάσχουν σε διακαναλική συνέντευξη (debate).
Στη δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης σημειώνει σειρά ζητημάτων για τα οποία εκτιμά πως «δεν είχαν απάντηση» οι βουλευτές της Ν.Δ. και καταλήγει με την παρότρυνση «ας συνεχίσουν οι κ.κ. Κέλλας και Χαρακόπουλος να δοξάζονται κρυπτόμενοι από την αλήθεια. Να μονολογούν σε καφενεία χωριών για όλα εκείνα που τους βολεύουν, αποκρύπτοντας την αλήθεια».
Αναλυτικά η δήλωσή του: «Όπως είναι γνωστό, την προπερασμένη Δευτέρα 17 Ιουνίου, προσκάλεσα δημοσίως τους βουλευτές της Ν.Δ. κ.κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, Χρήστο Κέλλα και Γιώργο Κατσιαντώνη σε διακαναλική συνέντευξη (debate).
Η απάντησή των δύο πρώτων ήταν θετική, με την επισήμανση ότι πρέπει να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατό, λόγω του βαρύ προεκλογικού φόρτου που όλοι μας έχουμε αυτό το διάστημα.
Άμεσα, προχώρησα στις παρακάτω ενέργειες:
1.    Να φροντίσω για αίθουσα ξενοδοχείου ώστε η συνέντευξη να γίνει σε έναν άνετο χώρο.
2.    Να επικοινωνήσουν στελέχη του πολιτικού μου γραφείου με τα γραφεία των κ.κ. Χαρακόπουλου και Κέλλα, ώστε να διευθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες που θα προέκυπταν.
3.    Να αποστείλω – με αποδεικτικό – μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επιστολή προς τους κ.κ. Χαρακόπουλο και Κέλλα, προτείνοντάς τους ως μέρα διεξαγωγής τη σημερινή, με την προτροπή να συνομιλήσουμε άπαντες με τον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Κολλάτο (ο οποίος είχε ήδη έρθει σε επαφή μαζί τους), με την προσδοκία – επιτέλους – να καταλήξουμε.
Δυστυχώς, όχι απλώς δεν καταλήξαμε, αλλά η σιωπή και η παντελής αδιαφορία που επέδειξαν οι κ.κ. Χαρακόπουλος και Κέλλας, όπως αυτή απορρέει από τα προαναφερθέντα, επιβεβαιώνει την άρνησή τους στο δημόσιο διάλογο. Μία άρνηση που μόνον σε φόβο και πολιτική δειλία παραπέμπει. (Επισημαίνεται πως δεν εστάλη μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον κ. Κατσιαντώνη).
Γιατί κρύβονται; Γιατί αρνούνται το δημόσιο διάλογο; Μήπως γιατί δεν μπορούν να απαντήσουν;
Και τι θα έλεγαν άραγε για τα παρακάτω:
1.    Όταν ο κ. Μητσοτάκης προέτρεψε τον Φεβρουάριο του 2017 τον Αλέξη Τσίπρα να κατασχεθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ εμείς τις προστατεύσαμε.
2.    Δεν μπορούν να απαντήσουν γιατί άφησαν να πτωχεύσουν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών με αποτέλεσμα να χρεώσουν αγρότες και κτηνοτρόφους, ενώ τα περιουσιακά τους στοιχεία έγιναν βορρά σε ιδιώτες. Αν «έβλεπαν κακοδιαχείριση» όπως έλεγαν, τι έκαναν για να την αποτρέψουν;
3.    Δεν μπορούν να απαντήσουν γιατί τόσα χρόνια δεν άλλαξαν τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, τον οποίο κανονισμό αλλάζει η δική μας κυβέρνηση (Σχετική απόφαση του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ, τον Δεκέμβριο του 2018).
4.    Δεν μπορούν να απαντήσουν εάν ο κ. Μητσοτάκης θα επαναφέρει το θεσμό της διαθεσιμότητας στο δημόσιο, που ο ίδιος καθιέρωσε, αλλά κι εάν θα υπάρξουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
5.    Δεν μπορούν να απαντήσουν εάν πρέπει να κάνουμε προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, καθηγητών, δασκάλων και νηπιαγωγών, όπως εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας.
6.    Δεν μπορούν να απαντήσουν εάν θα καταργήσουν τις 120 δόσεις, διότι εάν καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλο – όπως εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης – τότε νομοτελειακά καταργείται και η διευκόλυνση των 120 δόσεων αφού ο ένας νόμος στηρίζεται οικονομικά πάνω στον άλλο.
Κι εν τέλει, φυγομαχούν γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να απαντήσουν τι έχουν κάνει για το νομό Λάρισας, για την Αβερώφειο Γεωργική Σχολή, για την Γαλακτοκομική Σχολή Ελασσόνας, για την επαναχάραξη του αιγιαλού στη Βελίκα, για τη διευθέτηση των αγροτικών χρεών από το «ξεπούλημα» της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, για τις «ανοιχτές τιμές» στο βαμβάκι, αλλά και για την εξισωτική αποζημίωση των κτηνοτρόφων των ετών 2014 και 2014, της οποίας η πληρωμή θα δρομολογηθεί τελικά γιατί εμείς το προσπαθήσαμε και το καταφέραμε.
Ας είναι. Ας συνεχίσουν οι κ.κ. Κέλλας και Χαρακόπουλος να δοξάζονται κρυπτόμενοι από την αλήθεια. Να μονολογούν σε καφενεία χωριών για όλα εκείνα που τους βολεύουν, αποκρύπτοντας την αλήθεια.»