Με μειωμένες εφημερίες θα είναι τον Οκτώβριο η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων. Όπως δήλωσε στη Λέσχη 97,6 ο αντιπρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του ιδρύματος Άγγελος Ζορμπάς, η παιδιατρική κλινική θα παραμείνει κλειστή για 12 μέρες αυτό τον μήνα, γιατί δεν επαρκούν για να αντεπεξέλθουν στο πρόγραμμα εφημεριών οι 3 παιδίατροι του νοσοκομείου:
«Η παιδιατρική έμεινε με 3 γιατρούς, και δεν μπορούν να καλυφθούν οι εφημερίες. Η δική μας κλινική καλύπτει μέχρι και της Καρδίτσας, η οποία υπολειτουργεί ενώ έχει και περισσότερους γιατρούς. Υπάρχει από καιρό το πρόβλημα, το μοντέλο ανάπτυξης του Νοσοκομείου που έφερε ο προηγούμενος διοικητής με έβρισκε αντίθετο, έχουν έρθει κάποιες ‘εξωτικές’ ειδικότητες, που και να λείπανε δεν θα γινόταν και τίποτα. Έχουμε εδώ και μήνες κλειστή την κλινική ΩΡΛ, έχει στην ουσία καταληφθεί από την πνευμονολογική ο χώρος της. Ακόμα και η Β’ παθολογική είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
Ως μια λύση για την παιδιατρική, έχει γίνει μια αίτηση από τη Διευθύντρια της κλινικής, να έρθουν κάποιοι παιδίατροι ιδιώτες με μπλοκάκι, γιατί προτεραιότητα είναι να μην μένει κλειστή η κλινική. Έχει φτάσει αυτή τη στιγμή το αίτημα στο Υπουργείο Υγείας, και εκεί πλέον χρειαζόμαστε και την πίεση των δικών μας βουλευτών και Υφυπουργού, για να έρθει άμεσα η έγκριση.»