Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων κ. Αλέκος Θεόδωρος, σήμερα 11/6/2021, συνοδευόμενος από τους δύο Αντιδημάρχους, κ. Κόττη Δημήτριο και κ. Θεοχάρη Στέφανο επισκέφθηκε το πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο κτηνιατρείο του Δήμου Μετεώρων, που δημιουργήθηκε στο χώρο του ΚΕΓΕ.

Ένα έργο το οποίο θα δώσει λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων της περιοχής μας που ταλανίζει χρόνια τον Δήμο μας. Εκεί θα μπορούν να γίνουν πλέον  όλες οι απαραίτητες και ενδεδειγμένες εκ του νόμου ενέργειες για την διαχείριση και ευζωία των αδέσποτων, όπως  θεραπείες και τσιπαρίσματα, εξετάσεις, αποπαρασιτώσεις, υιοθεσίες, στειρώσεις, παρακολούθηση και καταπολέμηση ζωοανθρωπονόσων (λύσσα, λεϊσμάνια κλπ.).

Το κτηνιατρείο του Δήμου Μετεώρων σε συνάρτηση με το πρόχειρο κατάλυμα φιλοξενίας των αδέσποτων αλλά και με το σύγχρονο κυνοκομείο, που εγκρίθηκε μετά από την υποβολή της πρότασης – μελέτης του Δήμου στο Φιλόδημος ΙΙ, συνηγορούν και αποδεικνύουν την συνέπεια των δεσμεύσεων αλλά και την ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων και, εν κατακλείδι, στην αντιμετώπιση και δρομολόγηση λύσεων σε σοβαρά προβλήματα που χρόνια τώρα ταλαιπωρούν τον Δήμο. 

trikalaenimerosi.gr