Μια εκκρεμότητα που υπήρχε επί τουλάχιστον 10 χρόνια, επιλύθηκε ολοκληρωτικά. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και ο πρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Δημήτρης Παρθένης υπέγραψαν τη συμβολαιογραφική πράξη ανταλλαγής οικοπέδων ανάμεσα στους δύο φορείς.
Μετά και τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων πριν λίγους μήνες, ο Δήμος Τρικκαίων παραχωρεί στο Νοσοκομείο την έκταση, στην οποία βρίσκεται σήμερα ο χώρος στάθμευσης για το Ίδρυμα. Πρόκειται για οικόπεδο εμβαδού 2.882,25 τ.μ. απέναντι από την πίσω είσοδο του Νοσοκομείου, επί της οδού Θήρας. Όπως δήλωσε ο κ. Παρθένης, το Ιδρυμα θα χρησιμοποιήσει τον χώρο για στάθμευση προσωπικού, επισκεπτών και ατόμων με χρόνια προβλήματα.
Ο Δήμος με τη σειρά του, γίνεται ιδιοκτήτης δύο οικοπέδων: ενός 2.025,49 τ.μ. και ενός 220 τ.μ. Το πρώτο βρίσκεται κοντά στο «δέλτα» Λαρίσης και το δεύτερο στη συνοικία πίσω από τον Ι.Ν. Αγίου Κοσμά. Το μεν ένα ήδη φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις του Δ ΚΑΠΗ Τρικάλων, ενώ το δεύτερο θα χρησιμοποιηθεί αργότερα, αναλόγως των αναγκών που θα προκύψουν.
Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου επεσήμανε τη σημασία της επίλυσης ενός χρόνιου προβλήματος, που ταλάνιζε τις δύο πλευρές, αλλά και που με την καλή θέληση που επεδείχθη, συμβάλλει πλέον στην εξυπηρέτηση των πολιτών,. Ευχαρίστησε, δε, τον κ. Παρθένη για τη συνεργασία και τόνισε τη συμβολή του Δήμου σε ένα ακόμη θέμα που διευκολύνει του πολίτες.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων τα τελευταία 4 χρόνια έχει προχωρήσει σε σειρά διευθετήσεων για χρόνια ζητήματα ιδιοκτησιακής φύσης, που ταλαιπωρούσαν και τον Δήμο και τους πολίτες.