Ημέρα δεντροφύτευσης η Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 για την Φαρκαδόνα, με τους μαθητές-τριες των σχολείων συνοδευόμενοι από τους καθηγητές και δασκάλους να πραγματοποιούν φυτεύσεις δέντρων σε έκταση δίπλα από το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας.

Η δράση έγινε στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος η οποία εορτάζεται στις 5 Ιουνίου με πρωτοβουλία του γυμνασίου Φαρκαδόνας με την διευθύντρια κα Μαρία Τρίκα, την συνδρομή της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων, την αρωγή του Δήμου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της τοπικής κοινότητας Φαρκαδόνας, του συλλόγου γυναικών Φαρκαδόνας και του Κέντρου Υγείας .  Ενώ στήριξαν την προσπάθεια και ιδιώτες της περιοχής.

Μαθητές και μαθήτριες των σχολείων ανέλαβαν δράση και φύτευσαν δέντρα σε μια κίνηση ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος, ένα ζήτημα που απασχολεί όλους μας στην παγκόσμια κοινότητα και στο πως η ανθρώπινη δραστηριότητα πρέπει να είναι φιλική προς το περιβάλλον.

Ένα ενήλικο δέντρο μπορεί να απορροφήσει μέχρι και 150 κιλά διοξείδιο του άνθρακα το χρόνο, σύμφωνα με σχετικές μελέτες Συνεπώς, τα δέντρα παίζουν σημαντικό ρόλο στην κλιματική αλλαγή. Ιδιαίτερα μέσα στις πόλεις, όπου τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι υψηλότερα, τα δέντρα μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα και να κάνουν τα αστικά κέντρα πιο υγιεινά μέρη να ζει κανείς.

Βρέθηκαν στον χώρο , ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Σπυρίδωνας Αγναντής, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η διευθύντρια της Β/θμιας εκπαίδευσης Τρικάλων κα Ελένη – Μαρίνα Ξυνοπούλου, πρόεδροι κοινοτήτων, διευθυντές και διευθύντριες σχολικών μονάδων του Δήμου και φυσικά οι μαθητές και μαθήτριες.

trikalaenimerosi.gr