Την είσοδο των δυο σχολών που θα λειτουργήσουν στα Τρίκαλα την προσεχή ακαδημαϊκή χρονιά θα περάσουν τον ερχόμενο Οκτώβριο 307 νέοι φοιτητές.
Συγκεκριμένα μετά την ανακοίνωση των εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 στα Τρίκαλα θα λειτουργήσουν η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού που θα δεχτεί 187 άτομα και η Σχολή Διαιτολογίας και Διατροφολογίας που θα δεχτεί 120 φοιτητές.
Στον προαναφερόμενο αριθμό έρχονται να προστεθούν άλλοι 201 σπουδαστές που θα καταταγούν και θα φοιτήσουν στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών.
Συνολικά στο νομό Τρικάλων θα καταφτάσουν 508 νέοι φοιτητές ενώ σε επίπεδο σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας 5.665 φοιτητές.
Όπως είναι γνωστό το Τμήμα ΤΕΙ συνενώθηκε και δημιουργήθηκε Σχολή Πολιτικών Μηχανικών με αποτέλεσμα να μην δεχτεί φοιτητές το τοπικό τμήμα.
Ο αριθμός των πρωτοετών φοιτητών στην ΣΕΦΑΑ είναι και φέτος αυξημένος σε σχέση με πέρυσι καθώς θα δεχτεί 17 περισσότερους, μιας και πέρυσι είχε αγγίξει τα 170 άτομα.
Πάντως ο αριθμός των φετινών πρωτοετών φοιτητών θα αυξηθεί, αν συμπεριλάβουμε και τους πρωτοετείς σπουδαστές στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών που ανέρχονται στους 201.
Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τον πίνακα με όλα τα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης που συμπεριλήφθηκαν στο φετινό μηχανογραφικό, το οποίο είναι σημαντικά αλλαγμένο σε σχέση με το περσινό, λόγω των συγχωνεύσεων πανεπιστημίων με ΤΕΙ.
Ο αριθμός των εισακτέων για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος ανέρχεται σε 78.335. Ο αριθμός, δηλαδή, είναι σημαντικά αυξημένος κατά 3.643 θέσεις σε σχέση με πέρυσι οπότε και είχαν εισαχθεί 74.692 φοιτητές ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι ο αριθμός μέσα στα τελευταία δύο χρόνια επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αυξήθηκε συνολικά κατά 7.642.
Με μία πρώτη σύγκριση μεταξύ των φετινών και των περσινών εισακτέων, φαίνεται πως ο αριθμός των εισακτέων παραμένει αμετάβλητος για μία σειρά πρωτοκλασάτων σχολών στα οποία «συνωστίζονται» κάθε χρόνο χιλιάδες αριστούχοι.
Συγκεκριμένα, στα περσινά επίπεδα παραμένουν οι εισακτέοι σε τμήματα Νομικής, Ιατρικής και Πολυτεχνικών σχολών, εξέλιξη η οποία θα διατηρήσει στα ίδια υψηλά επίπεδα τον ανταγωνισμό των υποψηφίων.

krinitrikalon.gr