Αύξηση της τάξης του 7,2% παρουσίασε τον Απρίλιο η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, που διαχειρίζεται η Fraport. Ο αριθμός των επιβατών έφτασε συνολικά τα 1,43 εκατομμύρια.
Συνολικά, το πρώτο τετράμηνο οι επιβάτες άγγιξαν τα 3,35 εκατομμύρια, υπερβαίνοντας τα επίπεδα του προηγούμενου έτους κατά 7,8% (+ 0,24 εκατομμύρια). Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση προς το εξωτερικό, με τους επιβάτες των διεθνών πτήσεων να αυξάνονται κατά 13,1%. Η εγχώρια κυκλοφορία παρουσίασε μια αύξηση της τάξεως του 3,4%.
Στο Άκτιο η συνολική κίνηση (εγχώρια και εξωτερική) απογειώθηκε 77% τον Απρίλιο και 65,5% στο τετράμηνο. Στην Κω είχαμε άνοδο της τάξης του 50% τον περασμένο μήνα και 43,7% στο τετράμηνο, ενώ και από το αεροδρόμιο της Μυκόνου η κίνηση ήταν αυξημένη κατά 30% και 25% αντίστοιχα.
Στον αντίποδα βουτιά 71% είχαμε στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου Καβάλας το πρώτο τετράμηνο. Αυτό ωστόσο οφείλεται στο γεγονός ότι το αντίστοιχο περσινό διάστημα με το οποίο γίνεται η σύγκριση η κίνηση στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο είχε απογειωθεί λόγω των προβλημάτων στον βασικό αεροδιάδρομο του «Μακεδονία».
Αρκετά μικρότερη πτώση της τάξης του 7% κατεγράφη και στο αεροδρόμιο των Χανίων.

naftemporiki.gr