Εντονος προβληματισμός επικρατεί στον κλάδο των ξενοδόχων, με τους επαγγελματίες του τουρισμού να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής ενόψει Αγίου Πνεύματος, που αποτελεί κατά κανόνα την αφετηρία της θερινής σεζόν.
Το σύνολο σχεδόν των ξενοδόχων εκφράζει την ανησυχία του λόγω των πρόωρων εκλογών, με τους επαγγελματίες του κλάδου να αποδίδουν στις πολιτικές εξελίξεις το «πάγωμα» που παρατηρείται γενικότερα στις κρατήσεις.
Με μελανά χρώματα περιγράφει την εικόνα της συγκεκριμένης περιόδου ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης.
Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επισημαίνει ότι «είναι πολύ περιορισμένη η δουλειά και όλοι αντιμετωπίζουμε πρόβλημα.
Η ροή των κρατήσεων από Ελλάδα και εξωτερικό έχει «φρενάρει» λόγω εκλογών και εκτιμούμε ότι θα πάει άσχημα ο Ιούνιος».
Με βλέμμα αισιοδοξίας αντιμετωπίζει τη φετινή σεζόν ο Θανάσης Μπαρούτας πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς και εκπρόσωπος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας στην πανελλήνια ομοσπονδία.
Σύμφωνα με την εικόνα που μεταφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπάρχουν ικανοποιητικά ποσοστά πληρότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ζαγοράς, αλλά και διαθέσιμα δωμάτια για τις αφίξεις της τελευταίας στιγμής.
 «Υπάρχουν αρκετοί ξένοι από Ισραήλ, Γερμανία, Αυστρία και συγχρόνως έρχονται και Ελληνες οι οποίοι αναμένουμε να αυξηθούν μετά τις πανελλήνιες και τη διεξαγωγή των εκλογών» είπε.
Σύμφωνα με την εκτίμηση του ίδιου, οι ξένοι τουρίστες σώζουν κατά κανόνα την παρτίδα ειδικά τα χρόνια της ύφεσης. Η εικόνα δεν παρουσιάζει μεγάλη απόκλιση στα νησιά των Βορείων Σποράδων, όπου υπάρχει ροή αφίξεων και σταδιακή αύξηση του συνολικού αριθμού των κρατήσεων στο αεροδρόμιο της Σκιάθου από το εξωτερικό, αλλά οι ημεδαποί τουρίστες είναι λιγότεροι σε σύγκριση με παλαιότερα χρόνια, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ενώ παρατηρείται αύξηση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής.
«Την τελευταία εβδομάδα διαφαίνεται αύξηση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής από Ελληνες και ξένους, από Ευρώπη και Αμερική, τηλεφωνικά, αλλά και online. Σε ό,τι αφορά στους Ελληνες, εκτιμούμε ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα μετακινηθούν επισκέπτες που δεν έχουν υποχρεώσεις, όπως για παράδειγμα οι πανελλήνιες, που λειτουργούν πάντα ανασταλτικά» αναφέρει από την πλευρά της η Μαίρη Διαμάντη, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου.
Η ίδια εκτιμά παράλληλα ότι αρκετοί Ελληνες αναβάλλουν τις διακοπές τους λόγω των βουλευτικών εκλογών, για να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης στον τόπο όπου ψηφίζουν, ενώ ευελπιστεί ότι η κινητικότητα θα αυξηθεί στη φουλ σεζόν, χωρίς ωστόσο να αγγίξει τα ποσοστά παλαιότερων εποχών.

Γλυκερία Υδραίου (Ταχυδρόμος)