Θετικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό αποκόμισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διήμερη επίσημη επίσκεψή του στη Ρουμανία, με τους τουριστικούς πράκτορες της χώρας να τονίζουν ότι  η Ελλάδα θα είναι και φέτος ο πρώτος σε προτίμηση τουριστικός προορισμός για τους Ρουμάνους.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Θεοχάρης ενημέρωσε αναλυτικά την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Ρουμανίας για την εκκίνηση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν.
Καθ' όλη τη διάρκεια του διημέρου, τα ρουμανικά ΜΜΕ κάλυψαν εκτενώς την επίσκεψη του κ. Θεοχάρη και των εκπροσώπων του Ελληνικού τουριστικού κλάδου. Υπήρξε μπαράζ συνεντεύξεων, αναπαραγωγή δηλώσεων και πλήθος ρεπορτάζ στα ρουμανικά ΜΜΕ.
Συνοψίζοντας τις εντυπώσεις του από τη θερμή υποδοχή του στη Ρουμανία, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι «η επίσκεψή μου στη Ρουμανία και οι διαδοχικές επαφές που είχα με κυβερνητικούς αξιωματούχους αλλά και σημαίνοντες παράγοντες της τουριστικής αγοράς, πρώτα από όλα επιβεβαίωσαν τη βαθιά και ισχυρή ελληνο-ρουμανική φιλία. Συζητήσαμε αναλυτικά το πλαίσιο των προϋποθέσεων, τον τρόπο εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα. Ο στόχος μας είναι πάντα η προστασία της υγείας κάθε επισκέπτη και η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, υπό συνθήκες απόλυτης ασφάλειας. Είμαι βέβαιος ότι πριν το Πάσχα θα έχουμε τη χαρά να υποδεχτούμε μεγάλο αριθμό Ρουμάνων τουριστών στην Ελλάδα. Για να ζήσουμε όλοι μαζί την έναρξη της πορείας που θα μας οδηγήσει ξανά στην κανονικότητα».
Εκ μέρους της ρουμανικής κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομίας και Τουρισμού Claudiu Nasui ανέφερε ότι «είχα μια πολύ καλή συζήτηση με τον υπουργό Χάρη Θεοχάρη. Έχουμε το ίδιο σκεπτικό, όσον αφορά στο άνοιγμα του τουρισμού και στις δύο χώρες. Η Ελλάδα είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τους Ρουμάνους και προσπαθούμε να διευκολύνουμε την πρόσβασή τους σε διακοπές που τους αξίζουν».

naftemporiki.gr