Διαδοχικές αφίξεις κρουαζιερόπλοιων σημειώνονται τις τελευταίες μέρες στο λιμάνι του Βόλου, το οποίο συγκαταλέγεται στους θαλάσσιους σταθμούς δεκάδων επιβατών. Προχθές το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Seven Seas Voyager» μήκους 200 μέτρων, το οποίο μεταφέρει 667 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων και διαθέτει 456 άτομα πλήρωμα, προερχόμενο από την Καβάλα. Στη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής τους στον Βόλο οι επιβάτες πραγματοποίησαν οργανωμένες εξορμήσεις σε Πήλιο και Μετέωρα.
Την Τετάρτη κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου το κρουαζιερόπλοιο «CROWN IRIS» με σημαία Παναμά, μεταφέροντας με 1.252 επιβάτες και 551 άτομα πλήρωμα. Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην εστίαση σε Μακρινίτσα και Πορταριά κάνουν λόγο για αύξηση της κίνησης στα καταστήματά.
Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δημήτρης Πάρνος, ο οποίος διατηρεί επιχείρηση στη Μακρινίτσα «οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων τονώνουν την κίνηση και βλέπουμε πολλούς ξένους επισκέπτες στην περιοχή».
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου - Νέας Ιωνίας Απόστολος Οντόπουλος ανέφερε ότι δεν είναι μεγάλος ο αριθμός των ξένων επισκεπτών που ταξιδεύουν με κρουαζιερόπλοια και η κίνηση σημειώνεται κατά βάση σε καταστήματα που βρίσκονται στην καρδιά της εμπορικής αγοράς.

taxydromos.gr