Μεταξύ 70-80% κυμαίνεται η πληρότητα στα ξενοδοχεία της χερσαίας Μαγνησίας για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Τα ποσοστά κρίνονται από τους ξενοδόχους ικανοποιητικά που εκτιμούν ότι δίνουν μια «ανάσα» στους ξενοδόχους οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν την πολύ υψηλή φορολογία και τα όποια έσοδα εξανεμίζονται.
Ο πολύ καλός καιρός είναι «σύμμαχος» για τους χιλιάδες επισκέπτες που θα βρεθούν στη Μαγνησία για να απολαύσουν ένα όμορφο διήμερο ή τριήμερο, ανάλογα βέβαια με τα βαλάντια.
Ήδη καταγράφεται πληρότητα που αγγίζει το 70%, ενώ δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμη και το 80%. Πάντως υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια ακόμη και για τους επισκέπτες που θα το αποφασίσουν την τελευταία στιγμή.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Θεσσαλία παντού» του 9,86 δήλωσε πως «στο 70% ανέρχεται κατά μέσο όρο η πληρότητα στα ξενοδοχεία της χερσαίας Μαγνησίας για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, ενώ υπάρχουν προσδοκίες ότι τελικά μπορεί να φτάσει και στο 80%. Είναι μια καλή ένεση για τους ξενοδόχους και την τοπική οικονομία η έλευση των επισκεπτών. Και βέβαια ακόμη για τους επισκέπτες της τελευταίας στιγμής υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια».
Αναφορικά με τις τιμές επισήμανε πως «παραμένουν σταθερές εδώ και χρόνια.
Η τιμή για το δίκλινο δωμάτιο ποικίλλει και ξεκινάει από τα 50 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 110 ευρώ μαζί με το πρωινό και ανάλογα βέβαια την κατηγορία που ανήκει το κάθε κατάλυμα.
Ο κ. Ζαφείρης αναφέρθηκε και στο τουριστικό τοπίο που διαμορφώνεται ενόψει καλοκαιριού λέγοντας πως τα πράγματα δεν είναι και τόσο θετικά, έχει βγει πολύ δυναμικά η Τουρκία μετά από μερικά χρόνια απραξίας, ενώ το βασικό μας πρόβλημα είναι η εκλογολογία, καθώς ο κόσμος είναι κουμπωμένος με όλα αυτά που ακούει».
Ο κ. Ζαφείρης αναφέρθηκε στις πλατφόρμες μίσθωσης ακινήτων, όπως στο Airbnb λέγοντας πως «υπάρχουν τουλάχιστον 400 καταλύματα στη χερσαία Μαγνησία σε αυτές πλατφόρμες. Βλέπουμε πολλούς ελέγχους στα ξενοδοχεία και τις άλλες επιχειρήσεις εστίασης, αλλά θα πρέπει να γίνουν έλεγχοι και στα παράνομα καταλύματα που δημιουργούν έναν αθέμιτο ανταγωνισμό. Από την άλλη πλευρά και τα άλλα καταλύματα που μπήκαν στην πλατφόρμα του υπουργείου πληρώνουν μόνο τον φόρο του 15% και όχι όλους τους υπόλοιπους φόρους και τις υποχρεώσεις που είναι υποχρεωμένοι να καλύπτουν οι ξενοδόχοι».

e-thessalia.gr