Με πληρότητα έως 70%, και με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, ξεκίνησε η κρουαζιέρα. Συνολικά 40 κρουαζιερόπλοια αναμένεται να καταπλεύσουν σε 45 ελληνικούς προορισμούς, δίνοντας οικονομική ανάσα στις τοπικές οικονομίες.
Τα πρωτόκολλα είναι αυστηρά. Η μάσκα είναι απαραίτητη κατά τη μετακίνηση σε όλους τους χώρους έκτος από τα γυμναστήρια, τις πισίνες και φυσικά τους χώρους εστίασης.
«Είκοσι εταιρείες κρουαζιέρας τουλάχιστον, πρόκειται να κάνουν δρομολόγια φέτος στην Ελλάδα εκ των οποίων 15 θα κάνουν home port στην Ελλάδα, το οποίο είναι κάτι το μοναδικό» ανέφερε στην ΕΡΤ η Μαρία Δεληγιάννη, Γενική Διευθύντρια της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών κρουαζιέρας Αν. Μεσογείου CLIA.
Η συνεισφορά της κρουαζιέρας στην ελληνική οικονομία πριν την πανδημία άγγιζε τα 500 εκατ. ευρώ σε ετήσια έσοδα, προσφέροντας σχεδόν 12.000 θέσεις εργασίας.
«Η κρουαιζιέρα πλέον δείχνει δείγματα επανεκκίνησης και σε αυτή την επανεκκίνηση η Ελλάδα είναι το επίκεντρο  για τη Μεσόγειο» δήλωσε ο Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ.
«Το 50% της κρουαζιέρας που γίνεται φέτος όπως ως τώρα έχει προγραμματιστεί θα γίνει στην Ελλάδα. (…) Η κρουαζιέρα δίνει πολύ περισσότερα όταν ξεκινάει από μια χώρα, διότι έρχεται με το αεροπλάνο ο πελάτης, μένει μερικές ημέρες σε ξενοδοχείο και ύστερα κάνει την κρουαζιέρα του, πράγμα ουσιαστικό για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας» σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

naftemporiki.gr