Μια ημέρα μετά την επανέναρξη των διεθνών πτήσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια, προσγειώθηκε στη Ρόδο πτήση τσάρτερ από τη Σουηδία, παρά το γεγονός πως η χώρα της Σκανδιναβίας δεν περιλαμβάνεται στη «λευκή λίστα», δηλαδή τις χώρες από όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν πτήσεις προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για πτήση που μετέφερε δημοσιογράφους και εκπροσώπους της ταξιδιωτικής εταιρείας TUI, με σκοπό τη διαφήμιση και την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, στην πτήση από τη Σουηδία δεν επέβαιναν μόνο δημοσιογράφοι, αλλά και τουρίστες.

Ερωτηθείς για το θέμα ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, τόνισε πως «είναι μια πτήση με ειδική άδεια, όπως υπάρχουν κι άλλες ήδη και πως τεστάρονται ήδη όλοι από την πτήση, χωρίς να υπάρχει ζήτημα ασφάλειας».

Όπως είπε ο κ. Θεοχάρης «το 30% με 40% από τους επιβαίνοντες ήταν δημοσιογράφοι και στελέχη της TUI που ήρθαν για να δουν πώς λειτουργούν τα πράγματα, ώστε να προωθηθεί ο τουρισμός», ενώ πρόσθεσε πως «δεν απαγορεύεται σε κανένα τουρίστα να έρθει από την Σουηδία ή το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν κάνουμε διακρίσεις με βάση την εθνικότητα. Αυτό που απαγορεύεται είναι η απευθείας πτήση. Αν έρθουν από άλλη χώρα επιτρέπεται».