Αύξηση που αγγίζει το 30% εμφανίζουν οι προκρατήσεις από την Ελβετία προς την Ελλάδα για το 2020, σύμφωνα με τους μεγαλύτερους tourist operators της ελβετικής αγοράς.
Τα συγκεκριμένα στοιχεία προέκυψαν στη διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης Fespo 2020, που πραγματοποιήθηκε στη Ζυρίχη από τις 30 Ιανουαρίου έως χθες 2 Φεβρουαρίου και στην οποία συμμετείχε ο ΕΟΤ με συνεκθέτες την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τους Δήμους Βόλου-Πηλίου και Πάρου, αλυσίδα ξενοδοχείων και ακτοπλοϊκή εταιρεία.
Η χώρα μας κατατάσσεται και φέτος στις πρώτες θέσεις της προτίμησης των Ελβετών τουριστών και για τον λόγο αυτό οι διοργανωτές ταξιδίων και οι αεροπορικές εταιρείες έχουν διευρύνει σημαντικά τα προγράμματά τους τόσο σε αριθμό κλινών όσο και σε θέσεις στις πτήσεις από όλα τα αεροδρόμια της Ελβετίας.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας (Ελβετίας), Ελένη Μελιτά, και η διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων του ΕΟΤ, Ιουλία Κουρεμένου, είχαν σειρά επαφών με διευθυντικά στελέχη των σημαντικότερων Τ.Ο. της χώρας (Hotelplan, Der Touristik Suisse/Helvetic Tours, FTI Suisse), αλλά και μικρότερων που εξειδικεύονται σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με αντικείμενο την υλοποίηση στοχευμένων ενεργειών προώθησης και προβολής όλων των πτυχών του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Επίσης, συναντήθηκαν με την πρέσβη της Ελλάδας στην Ελβετία, Χαρά Σκουλαρίκου, η οποία επισκέφθηκε το ελληνικό περίπτερο.  
Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο ταξιδεύουν στην Ελλάδα περισσότεροι από 500.000 Ελβετοί, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την ανακάλυψη νέων ελληνικών προορισμών που μπορούν να προσφέρουν μοναδικές βιωματικές εμπειρίες και δραστηριότητες στη φύση.

naftemporiki.gr