Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός αναλυτής για να αντιλαμβάνεται ότι ο ανταγωνισμός στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας είναι κάτι περισσότερο από σφοδρός. Πολλές εταιρείες ανάμεσα τους και πραγματικοί κολοσσοί όπως η Apple και η Samsung προσπαθούν να κερδίσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο στην τεράστια πίτα της αγοράς των κινητών τηλέφωνων. Τα τελευταία χρόνια έκαναν δυναμικά την είσοδο τους σε αυτή την αγορά κινεζικές εταιρείες με υψηλής ποιότητας smart phones σε χαμηλές τιμές.
Διεξάγεται ένα πραγματικός εμπορικός πόλεμος στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας και όπως συμβαίνει στους πολέμους υπάρχουν κάποιοι νικητές και κάποιοι ηττημένοι. Στην δεύτερη κατηγορία αυτή των ηττημένων καταγράφεται πλέον η LG. Η νοτιοκρεατική εταιρεία ανακοίνωσε ότι «αποσύρεται από τον απίστευτα ανταγωνιστικό τομέα των κινητών τηλεφώνων».
Η LG έκανε γνωστό ότι θα κλείσει το τμήμα κινητών τηλεφώνων μέχρι το τέλος Ιουλίου και θα εστιάσει ακόμη περισσότερο την προσοχή της στον τομέα των νέας γενιάς «έξυπνων» ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών στον οποίο κατέχει ηγετική θέση. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ρίξει βάρος σε τομείς όπως η κατασκευή εξοπλισμού για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ρομποτικά συστήματα και τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.
Μια σειρά από αιτίες όπως το γεγονός ότι οι χρήστες κινητών τηλεφώνων δεν αλλάζουν πλέον συχνά τις συσκευές τους όπως το παρελθόν ενώ αναζητούν πλέον ολοένα και πιο χαμηλού κόστους συσκευές έχουν προκαλέσει μεγάλη συρρίκνωση των εσόδων των εταιρειών. Οι μόνες εταιρείες του χώρου που εξακολουθούν να έχουν σημαντικά έσοδα είναι η Apple και η Samsung αλλά ακόμη και αυτές ανά περιόδους αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες και οικονομικά πισωγυρίσματα.

naftemporiki.gr