
Καρδιτσιώτικη μπατζίνα ή μεξικάνικα τάκος με κιμά; Αραβικά φαλάφελ ή σουβλάκι τυλιχτό;
Όποια γεύση κι αν προτιμάει κανείς για street food ή …ελληνιστί φαγητό του δρόμου θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει ή τουλάχιστον να τη δοκιμάσει στο διήμερο Street Food Festival που θέλει να διοργανώσει για πρώτη φορά το Επιμελητήριο Καρδίτσας σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφέρεια και σε συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο.
Το ΔΣ του ΕΒΕ κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης (28/3) έκανε δεκτή τη σχετική εισήγηση του Υπεύθυνου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου κ. Γ. Στεργιούλη εγκρίνοντας σχετική πίστωση 5000 ευρώ + ΦΠΑ και εξουσιοδοτώντας την Διοικούσα Επιτροπή για τις περαιτέρω ενέργειες για την διοργάνωση του συγκεκριμένου Φεστιβάλ. Η επιλογή της οδού Χαρίτου για να το φιλοξενήσει, έγινε όπως εξήγησε ο κ. Στεργιούλης σε συνεννόηση με το Δήμο, καθώς η συγκεκριμένη οδός έμεινε κλειστή για μεγάλο χρονικό διάστημα για τις ανάγκες του έργου ανάπλασής της με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο δρόμο να επιθυμούν να τονωθεί η κίνηση.
Ο χρόνος πραγματοποίησης του…Xaritou Street Food Festival δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί ούτε και οι ημέρες της εβδομάδας που θα διοργανωθεί καθώς στόχος των διοργανωτών είναι η τόνωση της επισκεψιμότητας στη Χαρίτου να μην αποβεί σε βάρος επιχειρήσεων εστίασης που λειτουργούν σε άλλους δρόμους. Ως εκ τούτου μάλλον θα πρέπει να αποκλειστεί η Παρασκευή και το Σάββατο με μια αρχική σκέψη να είναι για Κυριακή και Δευτέρα υπό την αίρεση ότι θα ήταν εφικτή και η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή κάτι που όπως εξήγησε σε παρέμβασή του ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Δ. Τσεκούρας μπορεί να γίνει μόνο αν η Κυριακή είναι μεταξύ των 7 που το θεσμικό πλαίσιο προβλέπει την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων. Για τις ανάγκες του Φεστιβάλ ο δρόμος απαιτείται να παραμείνει κλειστός για 3 ημέρες.
Όπως επίσης εξήγησε ο κ. Στεργιούλης στόχος είναι το φεστιβάλ να εξελιχθεί σε θεσμό που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο και σε άλλη οδό. Για τη φετινή διοργάνωση αναμένεται να δημιουργηθούν 14 περίπτερα 3Χ3 μέτρα που θα διαθέτουν street food με γεύσεις αλμυρές και γλυκές από διάφορες γωνιές του πλανήτη, αλλά και ποτά στο χέρι ενώ μεταξύ άλλων θα δημιουργηθούν και σημεία συνάντησης 20-25 ατόμων ανά 3-4 περίπτερα, θα υπάρχουν 2 dj και live μπάντα, καθαριότητα και ασφάλεια και γιρλάντες φωτισμού ενώ το όλο γεγονός θα καταγραφεί και σε βίντεο.
Ο κ. Ευρ. Παπουτσής και ο κ. Κων. Ντούλιας εξέφρασαν την ένστασή τους για την ξενική ονομασία η οποία θα μπορούσε όπως είπαν κάλλιστα να ονομαστεί Γιορτή Φαγητού Δρόμου κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο κ. Γ. Κατσίκης εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι η διοργάνωση δεν έχει ένα ξεκάθαρο στόχο που θα μπορούσε να είναι η ανάδειξη των τοπικών γεύσεων ενώ ζήτησε να υπάρξει εμπλοκή και τοπικών συλλόγων επαγγελματιών, όπως π.χ. του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών αντιπροτείνοντας να δοθεί έμφαση σε τοπικά εδέσματα. Τέθηκαν επίσης και κάποιοι προβληματισμοί από τον κ. Παπαδάκο για το πως θα επιλεγούν οι συμμετέχοντες ιδιαίτερα αν το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο από τις προσφερόμενες θέσεις και αν θα δοθεί προτεραιότητα σε Καρδιτσιώτες. Ο κ. Κων. Λαμπρόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι η στόχευση της διοργάνωσης θα είναι να αναδειχθεί το street food της πόλης μας χωρίς να θεωρεί αρνητικό να έρθουν οι συμπολίτες σε επαφή και με νέες γεύσεις. O κ. Απ. Μπράχος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις θα είναι εκτός Καρδίτσας, ενώ ανάλογο προβληματισμό εξέφρασε και ο κ. Κ. Παπαδόπουλος με το σκεπτικό οι δεν υπάρχουν τοπικές επιχειρήσεις που να προσφέρουν έθνικ φαγητό. Το ΔΣ έλαβε ομόφωνα θετική απόφαση για τη συμμετοχή του ΕΒΕ στη συγκεκριμένη δράση με τις λεπτομέρειες να αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το επόμενο διάστημα.
karditsalive.net