Το Σαββατοκύριακο είναι εδώ και επιτέλους μπορείς να χαλαρώσεις και να απολαύσεις δυο μέρες ξεκούρασης και καθισιού.

 

Τι καλύτερο από το να βολευτείς στον άνετο καναπέ σου με ένα μπολ ζεστά ποπ κορν και να βάλεις μια ταινία που θα σε τραβήξει στον κόσμο της και δεν θα καταλάβεις πώς πέρασε η ώρα;

 

Αν, μάλιστα, σου αρέσουν οι ταινίες δράσης, τότε αυτή είναι η τυχερή σου μέρα, καθώς παρακάτω θα βρεις 4 φοβερά τέτοια έργα. Εννοείται ότι ο αριθμός αυτός είναι μικρός μπροστά στο πλήθος ταινιών αυτής της κατηγορίας που έχουν βγει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου θα περιοριστούμε σε αυτόν τον αριθμό. Αν εσύ έχεις μπόλικο ελεύθερο χρόνο αυτή την μέρα και ένα προνομιακό πρόγραμμα ρεύματος από το revmaenergy.store, τότε μπορείς να απολαύσεις περισσότερες.

 

Για να δούμε, λοιπόν, μερικές έξοχες ταινίες δράσης.

 

1.   The Revenant  

 

Ο ελληνικός τίτλος είναι Η Επιστροφή, και πρόκειται για την ταινία που ο γνωστός ηθοποιός Leonardo DiCaprio, ύστερα από επτά υποψηφιότητες, κέρδισε το πολυπόθητο βραβείο Oscar για τον Α’ Ανδρικό Ρόλο ως Hugh Glass.

 

Πρόκειται για μια ταινία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και εξιστορεί τον αγώνα που κατέβαλε ο Hugh Glass για να επιστρέψει πίσω στο σπίτι του μέσα στο κρύο και την παγωνιά, αφού οι σύντροφοί του τον άφησαν πίσω να πεθάνει μετά την επίθεση που δέχτηκε από μία αρκούδα.

 

Η ταινία προβλήθηκε το 2015, με σκηνοθέτη τον Alejandro González Iñárritu και έλαβε πολλά όσκαρ, συμπεριλαμβανομένου καλύτερης σκηνοθεσίας και φωτογραφίας.

 

2.    Cloud Atlas

 

Παραμένοντας στην δράση και σε βραβευμένες παραγωγές, θα κινηθούμε λίγο προς την κατηγορία της επιστημονικής φαντασίας με την ταινία Cloud Atlas.

 

Παρακολουθώντας την ζωή και τις επιλογές συγκεκριμένων ανθρώπων μέσα από την πάροδο πολλών χρόνων και πολλών διαφορετικών ζωών στο μακρινό παρελθόν, το παρόν και το μέλλον βλέπουμε πώς οι επιλογές τους καθορίζουν και επηρεάζουν την πορεία την δική τους αλλά και τον κοντινών τους ανθρώπων.

 

Η ταινία βασίστηκε στο μυθιστόρημα του David Mitchell με τον ίδιο τίτλο και κυκλοφόρησε το 2012 σε σκηνοθεσία των Tom Tykwer, Lana και Lilly Wachowski.

 

3.   Get Out

 

Προχωρούμε λίγο πιο κοντά στην κατηγορία τρόμου τώρα με την επίσης βραβευμένη με Όσκαρ ταινία Get Out ή Τρέξε!

 

Ο Αφροαμερικανός Chris επισκέπτεται για πρώτη φορά τους γονείς της λευκής συντρόφου του, Rose, για το σαββατοκύριακο. Ο Chris ανησυχεί ότι οι γονείς της δεν θα τον συμπαθήσουν και δεν θα τον αποδεκτούν. Φυσικά, το μόνο που θα μπορεί να κάνει τότε είναι να φύγει. Σωστά;

 

Σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας είναι ο Jordan Peele. Κυκλοφόρησε το 2017 και κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.

 

4.   Lord of the Rings

 

Και θα κλείσουμε αυτό το άρθρο προτάσεων με μια κλασική αλλά αγαπημένη ταινία με μπόλικη δράση και φαντασία, τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

 

Ο Frodo, ένα αδύναμο αλλά καλοκάγαθο χόμπιτ, μαζί με την βοήθεια άλλων πλασμάτων θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν ένα δαχτυλίδι που αν πέσει στα λάθος χέρια θα καταστρέψει ολόκληρο τον κόσμο.

 

Πρόκειται για μια τριλογία ταινιών, από τις οποίες η πρώτη κυκλοφόρησε το 2001 και κέρδισε τέσσερα Όσκαρ, και υπάρχουν και δύο ταινίες, The Hobbit, που αναφέρονται σε γεγονότα πριν από την βασική τριλογία. Όλα βασίζονται στα βιβλία που έγραψε ο γνωστός Άγγλος συγγραφέας J. R. R. Tolkien.