Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

Κατακαλόκαιρο. Άλλοι διακοπές, άλλοι για δουλειές. Το οφείλουμε στον εαυτό μας, ό,τι κι αν κάνουμε, όπου κι αν βρισκόμαστε, να περνάμε όμορφα, να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, να βελτιώνουμε την κριτική μας σκέψη και κάθε μέρα ν’ αξίζει. Σας προτείνω τα βιβλία που μου κράτησαν αξιόλογη συντροφιά την εβδομάδα που μας πέρασε.

1-«Η ζωή τους στη νύχτα» είναι η πρώτη συγγραφική δουλειά της δημοσιογράφου και συγγραφέως Αλεξάνδρας Αγγελοπούλου και κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο.

Η συγγραφέας κάνει δυναμική είσοδο στα λογοτεχνικά δρώμενα και μας δείχνει ότι ήρθε για να μείνει στον χώρο. Καταπιάνεται με ένα θέμα δύσκολο και το παρουσιάζει με τρόπο που μας κάνει μέρος της ιστορίας.

Το βιβλίο μιλάει για τη σκληρή πραγματικότητα της νύχτας, τα ναρκωτικά και τις καταχρήσεις γενικότερα, τον αγοραίο έρωτα και την αγάπη που μπορεί να ανθίσει ακόμα και μέσα στα αγκάθια. Η νύχτα και οι αμαρτίες που κρύβει φωτίζονται στο μυθιστόρημα της Αλεξάνδρας Αγγελοπούλου. Ελληνική επαρχία. Σέρρες. Αντώνης και Ελένη. Ένας έρωτας που φαντάζει λαμπερός ενώ δεν είναι, μαύρες ψυχές σαν την επαρχιακή νύχτα, αγάπη και φιλία, έρωτας και αγωνίας για ζωή, θανάσιμα μυστικά, παρακμή, πορνεία, ναρκωτικά, εμπόριο λευκής σαρκός, ξεπούλημα, διαφθορά, χρηματισμοί κι εγκλήματα. Εδώ υπάρχουν όλα. Στα μπουζούκια, πίσω από τις τραγουδίστριες και τις λουλουδούδες, ανθεί η κονσομασιόν, το trafficking, η βία και τα πάθη, η εξουσία και το χρήμα, η ανομία. Το ανάγνωσμα μοιάζει περισσότερο μ’ ένα σενάριο της ίδιας της ζωής όπου μεσουρανούν τα αφεντικά, η χειραγώγηση, η εκδούλευση κι η εκπόρνευση ανθρώπων και ψυχών.

Η γραφή της συγγραφέως είναι ωμή και σκληρά κυνική, το ύφος της γλαφυρό, καυστικό, τραχύ και αιχμηρό. Η ροή καλπάζει βασισμένη σε συγκροτημένους χαρακτήρες και δομή. Το χιούμορ μπλέκεται με σεξ και ίντριγκες και οι ατάκες-φωτιά με την απιστία. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι ωμή και προσδίδει ακόμα περισσότερο στο αποτέλεσμα. Οι σκληρές ερωτικές σκηνές που περιγράφει, προκαλούν ανατριχίλα. Ένα βιβλίο που θα ταράξει την καθημερινότητά σας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ένας έρωτας που μοιάζει να είναι πασπαλισμένος με χρυσόσκονη αλλά δεν είναι ό, τι φαίνεται… Ένας άντρας που περπατάει ανάμεσα στη μέρα και στη νύχτα αλλά επιλέγει τα σκοτάδια, με μια ψυχή μαύρη σαν το έρεβος. Μια φιλία που δείχνει να κλονίζεται αλλά επιμένει κόντρα σε όλους, γιατί η ζωή είναι αγώνας και για ό,τι αγαπάς πρέπει να αγωνίζεσαι… Η ελληνική επαρχιακή πραγματικότητα μερικές φορές κρύβει τα πιο θανάσιμα μυστικά, ενώ η θεά της Δικαιοσύνης περιμένει καρτερικά να έρθει η ώρα της…

Ένα μυθιστόρημα για τη νύχτα και τις αμαρτίες που κρύβει πίσω από τα λαμπερά της φώτα. Τι γίνεται όμως όταν τα φώτα σβήσουν; Τι απογίνονται τα κουρασμένα κορμιά και ποια ιστορία τα βαραίνει σαν καταδίκη; Ένα βιβλίο που διαβάζεται αυστηρά από ενήλικες που αντέχουν την ωμή και κυνική πραγματικότητα…

Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Αγγελοπούλου

ISBN: 978-618-5556-37-2

Αρ. σελίδων: 340

Έτος έκδοσης: 2021

Εκδόσεις: Υδροπλάνο

https://ydroplanobooks.gr/product/i-zoi-tous-sti-
nixta/?fbclid=IwAR1zo1MA3I2t2ix8QKvg7xp9VmrKCgf_UP51oWF
3xuC-ZvpjLLOXIFZb0VU

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Με λένε Αλεξάνδρα Αγγελοπούλου και γεννήθηκα ένα πρωϊνό στην καρδιά του καλοκαιριού. Σπούδασα φυσικοθεραπεία στο ΑΕΙ Δυτικής Αττικής μα γρήγορα ένιωσα πως άλλος είναι ο δρόμος μου, οπότε στον παρόντα χρόνο ολοκληρώνω το μεταπτυχιακό μου πάνω στην «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Δευτέρα με Παρασκευή ξυπνάω μαζί σας και σας λέω «καλημέρα» στις 07:00 από τον Κρήτη FM 87,5 ως η μαύρη γάτα του ραδιοφώνου.

Τα ραδιοφωνικά μου βήματα ξεκίνησαν το 2012 στον φοιτητικό σταθμό του Πολυτεχνείου, αργότερα συνέχισαν στην Ertopen 106,7 FM και στον Atlantis 105,2 FM. Από νηπιακή ηλικία αγαπούσα να πλάθω ιστορίες, τις οποίες κατέγραφε ο παππούς μου. Όταν έμαθα γραφή, κάθε ζωγραφιά μου συμπεριελάμβανε διαλόγους. Έτσι, αυτήν την άνοιξη είναι στα χέρια σας το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις αγαπημένες εκδόσεις Υδροπλάνο και όπως μαρτυρά ίσως ο τίτλος του, θα σας μιλήσω για μια ζωή βουτηγμένη στα σκοτάδια, την αμαρτία, την ενοχή αλλά και την απελευθέρωση!


2-Το βιβλίο «Αλεξάνδρεια - Γητειές, μάγια και μπαχάρια» είναι το νέο βιβλίο της συγγραφέως Δήμητρας Ιωάννου και κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.
Δυο γυναίκες, μια αμύθητη περιουσία και το τρανταχτό όνομα Ισιδώρα Κοσμίδη. Η μια πλούσια και επιφανής ενώ η άλλη φτωχή και χωρίς οικογένεια. Μάγισσες στην αέναη μάχη καλού-κακού, ζωής και θανάτου. Ισιδώρα και Ραλλού. Οι δύο πιο δυνατές μάγισσες της Αιγύπτου. Εμφανισιακά ίδιες. Στην ψυχή όμως… το φως και το σκοτάδι. Ένα είναι σίγουρο. Η Αλεξάνδρεια δεν τις χωρά και τις δυο.

Φατρίες γεμάτες φως και σκοτάδι. Ανατροπές και καλά δομημένοι ήρωες σε ρέουσα πλοκή. Ένα ανάγνωσμα με γητειές και ξόρκια, μαγγανείες, μπαχάρια, σερμπέτια, βοτάνια και γλυκό καπνό ζυμωμένο με μέλι, που σε ταξιδεύει στη μαγική Αλεξάνδρεια κι ύστερα στην Αθήνα τη δεκαετία του ’60, της Μελίνας και του Μάνου. Ένας αγώνας μέχρι θανάτου. Μια ψυχή σε δυο κορμιά. Ποια θα επικρατήσει;

Μια ατμοσφαιρική και πρωτότυπη ιστορία απ’ την ταλαντούχα πένα της Δήμητρας Ιωάννου απ’ τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Αλλοτινά αρώματα, ανατολίτικα μάγια, ένα μυρωδάτο ταξίδι στην πόλη με τα δυο πρόσωπα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ξέρεις γιατί δε διστάζω να σε θυσιάσω; Γιατί είσαι ζυμωμένη στα κύτταρά μου. Δεν υπάρχουν όρια μεταξύ μας. Δεν είμαστε δύο, είμαστε ένα… Μια ψυχή σε δυο κορμιά… Και δεν πειράζει αν πεθάνει η μια… Αρκεί να ζήσει η άλλη! Αποφάσισα να ζήσω εγώ, αλλά πάντα θα σε κουβαλάω κολλημένη επάνω μου! Γιατί εγώ είμαι εσύ! Δυο γυναίκες, μια αμύθητη περιουσία, ένα τρανταχτό όνομα και το πιο σημαντικό ερώτημα: Ποια από τις δύο είναι η πραγματική Ισιδώρα Κοσμίδη;

Η φατρία του Κύκνου και η φατρία του Δράκου, δυο οικογένειες με απαρχές χαμένες στον χρόνο, που γεννούν τις πιο δυνατές μάγισσες της Αιγύπτου. Γυναίκες αντίπαλες που φέρνουν στην ψυχή τους το φως και το σκοτάδι.

Μια ιστορία γεμάτη γητειές, ξόρκια, μπαχάρια, σερμπέτια, βοτάνια και γλυκό καπνό ζυμωμένο με μέλι, που σε ταξιδεύει στην πιο μαγική πόλη της Ανατολής, την κοσμοπολίτικη Αλεξάνδρεια, την αιώνια πόλη με τα δυο πρόσωπα. Και κατόπιν η μετάβαση στην Αθήνα και η τελική αναμέτρηση τη δεκαετία του ’60. Ένας αγώνας μέχρι θανάτου.
ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ… ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ…

Συγγραφέας: Δήμητρα Ιωάννου

ISBN: 978-618-01-4142-9

Αρ. σελίδων: 496

Έτος έκδοσης: 2021

Εκδόσεις: Ψυχογιός

https://www.psichogios.gr/el/aleksandreia-ghteies-magia-kai-mpaxaria.html

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Δήμητρα Ιωάννου σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται επαγγελματικά με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία και τη Βιοανάδραση. Η μελέτη των ανθρώπινων σχέσεων, συμπεριφορών και διαδράσεων ανέκαθεν τη γοήτευε, ενώ το γράψιμο είναι το μεγάλο της πάθος. Η αγάπη της για την Ελλάδα είναι ριζωμένη βαθιά μέσα της, γι’ αυτό και ερευνά επίμονα τη λαογραφία και τα μυστικά κάθε γωνιάς της.

Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά της ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ – ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ, ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΑΝΝΕΤΑΣ, ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ – Η ΓΗΤΕΥΤΡΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΥΡΑΣ, Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ, ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΓΗΤΕΙΕΣ, ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΑ.

3-Ο δάσκαλος ζωγραφικής και συγγραφέας Τάσος Βελβές μας συστήνεται με το πρώτο του παραμύθι «Τσίπι ο ξεχωριστός» που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο. Την επιμέλεια και την εικονογράφηση έχει αναλάβει ο ίδιος ο συγγραφέας και Λημνιός εικαστικός που παντρεύει την αγάπη του για το σχέδιο με τα παιδιά. Έχει ομοιοκαταληξία, μιας και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικης ηλικίας, ενσωματωμένη σε μια ιδιαίτερη κι αστεία ιστορία για τις εσωτερικές δυνάμεις του καθενός.

Καλώς ήρθατε σ’ ένα διαφορετικό σχολείο όπου οι μαθητές έχουν μαζί τους κι από ένα σύντροφο: ένα μικρό τερατάκι με υπερφυσικές ικανότητες. Όπως σε κάθε κοινωνία κάποιοι ξεχωρίζουν, άλλοι περιθωριοποιούνται ανάλογα με τις δυνάμεις τους. Έτσι συμβαίνει και με το τερατάκι του Τάκη, τον Τσίπι. Ώσπου φθάνει η στιγμή που ο Τσίπι θα αποδείξει την αξία του και θα δώσει ένα πολύτιμο μάθημα.

Κάθε παιδάκι -εντός κι εκτός βιβλίου- διαθέτει ξεχωριστές και μοναδικές ικανότητες, αρκεί να πιστέψει στον εαυτό του για να πετύχει όσα ονειρεύεται. Γιατί ο καθένας μας μπορεί να φανεί χρήσιμος στο κοινωνικό σύνολο κάποια στιγμή. Γιατί το αλλιώτικο είναι εξίσου σημαντικό. Το βιβλίο θίγει την πίστη που οφείλει να δείξει το παιδί στα δικά του ταλέντα και δυνατότητες. Όλοι μας κρύβουμε μια δύναμη μοναδική. Πίστεψε κι εσύ στη δύναμη που κρύβεις. Οι μικροί μας φίλοι θα κληθούν να εικονογραφήσουν και με τον δικό τους τρόπο το παραμύθι. Πόσο σπουδαίο είναι αυτό!

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Σε ένα σχολείο διαφορετικό από όλα τα άλλα το κουδούνι χτυπάει δυνατά! Οι μαθητές, εκτός από τσάντες, έχουν πλάι τους και από ένα γλυκύτατο τερατάκι με δυνάμεις μαγικές που τους βοηθάει σε ό, τι χρειαστούν.

Όμως, το τερατάκι του Τάκη, ο νερόδρακος Τσίπι, έχει μια δύναμη που φαίνεται να μη χρησιμεύει πουθενά. Μέχρι που κάποια στιγμή… Μία ιστορία που μιλάει για το αλλιώτικα διαφορετικό, που είναι, όμως, το ίδιο όμορφο και σημαντικό.

Συγγραφέας: Τάσος Βελβές

ISBN: 978-618-207-105-2

Αρ. σελίδων: 50

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Υδροπλάνο

https://ydroplanobooks.gr/product/tsipi-o-ksexoristos/

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Με λένε Τάσο Βελβέ και κάνω την καλύτερη δουλειά του κόσμου! Όχι, δεν είμαι ηθοποιός, ούτε αστροναύτης. Είμαι δάσκαλος ζωγραφικής σε δημοτικά σχολεία. Ξέρετε, ήταν κάτι που το ονειρευόμουν από μικρός, τότε που ο καλύτερός μας φίλος ήταν η ξεγνοιασιά και όχι η οθόνη, τότε που μαστορεύαμε ξύλινα σπιτάκια πάνω στα δέντρα, τότε που δεν αφήναμε βιβλίο χωρίς ζωγραφιά και φιλόσοφο δίχως… μουστάκι! Κάποιοι λένε ότι η φαντασία έκανε χώρο πια για την πραγματικότητα του ενήλικα. Ας γελάσω. ΧΟ, ΧΟ, ΧΟ!

Τώρα μάλιστα είναι που έχουμε ανάγκη τη φαντασία αυτή περισσότερο από ποτέ και η τέχνη, φίλοι μου, είναι το μαγικό εισιτήριο που θα μας ταξιδέψει σε κόσμους μακρινούς και ξεχασμένους! Τι περιμένετε λοιπόν; Αφήστε τα άγχη και τις υποχρεώσεις για λίγο, πιάστε ένα μολύβι, ανοίξτε ένα βιβλίο και μπείτε στο ιπτάμενο καράβι μας, παρέα με τους μικρούς σας φίλους. Κανείς δεν είπε ότι το ταξίδι θα είναι εύκολο! Θα συναντήσουμε βαλσαμοτέρατα και ξωτικά, μπαμπούλες και μάγους, νεροβιολέτες και χορταρογένηδες, αλλά στο τέλος σίγουρα θα έχουμε ζήσει μια περιπέτεια που δε θα βαρεθούμε να διηγούμαστε ποτέ…

4-Η «Βεντέτα» είναι το δεύτερο μέρος της τριλογίας «Το έπος των ρουνικών λίθων» του αθλητή, ηθοποιού και μυθιστοριογράφου C. C. Humphreys και κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος.

Είθε μπροστά στα μάτια μου να δω το λαιμό του εχθρού μου​

Το χέρι μου να κρατήσει το μαχαίρι που θα κόψει το νήμα της ζωής του​

Είθε ο πολυμίσητος να ξεκληριστεί, όλες οι αμαρτίες του να μείνουν ασυγχώρητες. Να κείτεται στο φέρετρό του με τα χέρια του να κρατάνε σφιχτά το μαχαίρι μου.

Εδώ ο Σκάι ταξιδεύει στην Κορσική για να ανακαλύψει τις δυνάμεις του μανιακού Κορσικανού παππού του, ώστε να μπορέσει να αφαιρέσει τον Σκανδιναβό παππού του από το να κατέχει την ξαδέρφη του, Κριστίν. Marcaggi VS Farcese. Διαλέξτε μεριά... Βρίσκει επίσης έναν πρόγονο που ήταν μέλος των Mazzeri -των ονειροκυνηγών του θανάτου- που καθορίζουν ποιος θα τραυματιστεί ή θα πεθάνει άμεσα. Θα βελτιώσει τα ταλέντα του;

Ο συγγραφέας στο δεύτερο μέρος της τριλογίας ξεκαθαρίζει πολλά πράγματα και πετυχαίνει να γίνεται σκοτεινός αλλά όχι αιματηρά τρομακτικός, χρηριμοποιώντας μόνο ένα παιδί και λίγες πέτρες! Προσωπικά, η πλοκή με κρατούσε δέσμια, εκτός από λίγα κουραστικά σημεία. Δολοφονίες, θεραπείες κι εφηβικά συναισθήματα σε μυστηριώδεις σκιές. Θυσίες, θάνατος και ταξίδια στο χρόνο. Όσοι πιστοί, προσέλθετε.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: στοιχειό (τo): «το είδωλο, ο σωσίας, το φάντασμα ενός ζωντανού ανθρώπου μόλις πριν από το θάνατό του».

Ο Σκάι, αποφασισμένος να βρει τρόπο να ελευθερώσει την Κρίστιν, ταξιδεύει στο μυστηριώδες νησί της Κορσικής, αναζητώντας άλλα μυστικά, σε διαφορετικό αίμα. Εκεί, ανακαλύπτει τους Ματζέρι –τους Κυνηγούς των Ονείρων– που βγαίνουν από το σώμα τους τη νύχτα για να παραμονεύσουν το θύμα τους. Όταν το πιάσουν, το χτυπούν κι ύστερα στρέφουν το κεφάλι του ετοιμοθάνατου ζώου προς το μέρος τους… και βλέπουν το πρόσωπο αυτού που έχει πια καταδικαστεί να πεθάνει.

Ο Σκάι δεν μπορεί να καταλάβει πώς είναι δυνατό αυτό το φριχτό έθιμο να τον βοηθήσει… μέχρι που ταξιδεύει ξανά πίσω στο χρόνο και γίνεται ένας άλλος πρόγονός του, γίνεται η ταραγμένη και λυσσαλέα Τζα: μαχητής, Κυνηγός των Ονείρων, δολοφόνος. Η Τζα πράγματι έχει την απάντηση σ’ αυτό που αναζητά ο Σκάι, μια απάντηση που μπορεί να σώσει την Κρίστιν. Όμως, η απάντηση συνοδεύεται από την αναβίωση μιας πανάρχαιας έχθρας: μιας φθονερής βεντέτας. Και το τίμημα για τη γνώση, όπως πάντα, θα πρέπει να πληρωθεί με αίμα.

Το δεύτερο βιβλίο της συναρπαστικής σειράς του C. C. Humphreys, "Το Έπος των Ρουνικών Λίθων".

Συγγραφέας: C. C. Humphreys

ISBN: 978-960-6868-63-4

Αρ. σελίδων: 384

Έτος έκδοσης: 2012

Εκδόσεις: Φανταστικός Κόσμος

https://www.fantastikos-kosmos.gr/to-epos-ton-rounikon-lithon-
venteta.html?fbclid=IwAR1VRfAo2l6nA2u_BV1DaVELPfYlLDr7Q
B0ij-6Pp2cb_qt7-FrlrxYDLqA

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο C. C. Humphreys είναι ηθοποιός που έγινε μυθιστοριογράφος, πρώην πρωταθλητής ξιφασκίας και χορογράφος σκηνικών μαχών. Διοχετεύει την αγάπη του για την Ιστορία και τα όπλα που φέρουν λεπίδες στα περιπετειώδη μυθιστορήματά του.Το Στοιχειό, το πρώτο βιβλίο από Tο Έπος των Ρουνικών Λίθων, ήταν και το πρώτο μυθιστόρημά του για νεαρούς αναγνώστες.

Γεννήθηκε στον Καναδά, μεγάλωσε στο ΛοςΆντζελες και το Λονδίνο και σήμερα ζει στο Βανκούβερ με τη γυναίκα του και τον γιο τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τον συγγραφέα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του: https://cchumphreys.com/

5- Η πρωτοεμφανιζόμενη Λυδία Θεοχάρη μας συστήνεται με το πρώτο της μυθιστόρημα «Οι κόρες της μάγισσας» που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο.

1800. Εποχή μαγισσών και κυνηγιού τους. Εποχή αμάθειας και πατριαρχίας. Η Ζόρα και η Φλώρα, μια κοκκινομάλλα φλογερή τσιγγάνα και μια γυναίκα με γνώσεις ιατρικής και φυσικών θεραπευτικών ιδιοτήτων βοτάνων κατά του πόνου πολεμουνται επειδή μπορούν και βλέπουν οράματα και επικοινωνούν με τους νεκρούς. Ανεξάρτητες, μη συμβιβαζόμενες γυναίκες, με δύναμη ψυχής, υπέρ της ζωής και του έρωτα, ενάντια στη ζήλεια και την κακία. Όπλο τους; Λίγα μάγια αγάπης.

Πρόκειται για ένα μαγικό, ατμοσφαιρικό ανάγνωσμα που σε ταξιδεύει πνευματικά και γεννά έντονα κι αντιφατικά συναισθήματα. Θίγεται η γυναικεία εσωτερική δύναμη και η αυτοεκτίμηση σ' ένα μυθιστόρημα αυτογνωσίας, αποδοχής κι αγάπης. Περιέχει ζωντανούς διαλόγους και παραστατικές περιγραφές. Υπάρχει ορθή ισορροπία αναμεσά στη φαντασία και το μεταφυσικό στοιχείο. Θα γινόταν μια αξιόλογη ταινία.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Όλα ξεκινούν από δύο γυναίκες που έτυχε να γεννηθούν και να ζήσουν περί το 1800 σε μια εποχή που οι κυνηγοί μαγισσών διψούν για αίμα. Και οι δυο τους έχουν τα χαρακτηριστικά που μπορεί να τις καταδικάσουν σε θάνατο: η Ζόρα, τσιγγάνα με κόκκινα μαλλιά, και η Φλώρα, που σώζει γυναίκες με τις γνώσεις της στην ιατρική. Και οι δύο με ένα μοναδικό χάρισμα: οράματα από το παρελθόν, το μέλλον και συνομιλίες με κάποιους νεκρούς. Ακολουθούμε τις κόρες, τις επόμενες γενιές, όλες γυναίκες με το ίδιο χάρισμα, σε ένα ταξίδι στον χρόνο, μέσα από την Κατοχή, τον Εμφύλιο, τη Χούντα και το Πολυτεχνείο. Γυναίκες με δύναμη ψυχής που παλεύουν για τη ζωή και τον έρωτα. Μάγισσες που υπερνικούν την κακία και τη ζήλια με την αγάπη και λίγη… μαγεία.

Συγγραφέας: Λυδία Θεοχάρη

ISBN: 978-618-207-111-3

Αρ. σελίδων: 354

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Υδροπλάνο

https://ydroplanobooks.gr/product/oi-kores-tis-
magissas/?fbclid=IwAR0CVNVttHe0_wl6FGxTXtuwwvfk4AgaDr3-
ozuZHnA3l0XvOrcZ1KARwyM

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Λυδία Θεοχάρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο αν και έχει καταγωγή από την Κύπρο και τα Τρίκαλα. Σπούδασε στο Λονδίνο Interior Design και τελείωσε το μεταπτυχιακό της στο Νότινγχαμ. Από τον πρώτο χρόνο των σπουδών της, γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της. Είναι μαμά δύο παιδιών, κάτι που την ώθησε στο γράψιμο μέσα από το blog της (mamalydia.gr), το οποίο συνέχισε για πολλά χρόνια.

Αυτό την οδήγησε στην πιστοποίησή της ως Βοηθός Μητρότητας (γνωστές και ως Doulas) και βοήθησε γυναίκες να βιώσουν τον ονειρεμένο τους τοκετό, πολύ συχνά στην ηρεμία του σπιτιού τους, αλλά και να θηλάσουν τα παιδιά τους. Πάντα της άρεσε να γράφει, να ζωγραφίζει, να τραγουδά και να δημιουργεί. Οι Κόρες της Μάγισσας είναι το πρώτο της βιβλίο. Πιστεύει πως κάθε γυναίκα κρύβει μέσα της μια μάγισσα και της πήρε χρόνια να ανακαλύψει τη δική της.