Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

Τελευταία εβδομάδα του Ιούνη, ο οποίος ισορροπούσε μεταξύ συννεφιάς και καύσωνα. Κάθε εραστής των τεχνών που σέβεται τον εαυτό του κουβαλά τουλάχιστον ένα βιβλίο στις αποσκευές του, για όποια ευκαιρία παρουσιαστεί. Ακολουθούν μικρές οάσεις, δροσερές επιλογές, ιδανικές για καλοκαιρινά αναγνώσματα.

1-«Το Ρίφι» είναι το νέο μυθιστόρημα του δημοσιογράφου και συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη και κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Μ’ ένα ξεχωριστό εξώφυλλο του Κωνσταντίνου Σκλαβενίτη.
Ένα ανάγνωσμα γεμάτο μαγική φαντασία και πραγματικό ρεαλισμό. Ένα μυθιστόρημα για την αθωότητα, την αγάπη, τον Άνθρωπο και τη Φύση, μέσα από τους ανθρώπους ενός μικρού ακριτικού και αντισυμβατικού νησιού των Δωδεκανήσων. Ήρωες του ’21, πειρατές, καπετάνιοι και βοσκοί σε μια οικογένεια, που γενιά με γενιά άλλαζε δραματικά, λες και κάποια Μοίρα ανακάτευε την Ιστορία. Ρίφι. Ένα παιδί χάνει τη μητέρα του στη γέννα. Ο βοσκός πατέρας του, άγριος και ακοινώνητος, θα το κρύψει σε μια στάνη ψηλά στο βουνό και θα το μεγαλώσει με τα ζώα, χωρίς ποτέ κανείς να πληροφορηθεί την ύπαρξή του.

Ένας Μόγλης ανάμεσα σε πρόβατα, κατσίκια, μουλάρια, σκυλιά, πουλιά, ελαιώνες, σιτάρια, κριθάρια και μελίσσια.
Όταν ενηλικιώνεται, η δημοσιότητα πέφτει λυσσασμένα πάνω του και ο Χαδιώτης μαθαίνει επιτέλους γράμματα, ταξιδεύει στην Αμερική, γνωρίζει τον έρωτα και κάνει πράγματα που κανένας δεν θα φανταζόταν.
Γιατί η ανθρώπινη θέληση και η δύναμη του μυαλού και της ψυχής μπορεί να νικήσει πάντα και ο κάθε άνθρωπος μπορεί να πετύχει το αδύνατο. Κανείς δεν είναι χαμένος από χέρι.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Στο Πετρονήσι, στο νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, γεννιέται ένα παιδί που χάνει τη µητέρα του πάνω στη γέννα. Ο βοσκός πατέρας του, άγριος και ακοινώνητος, θα το κρύψει σε µια στάνη ψηλά στο βουνό και θα το µεγαλώσει µε τα ζώα, χωρίς ποτέ κανείς να πληροφορηθεί την ύπαρξή του.Ο Χαδιώτης Βασιλάς, ο βασικός ήρωας του µυθιστορήµατος, δεν θα συναντήσει άνθρωπο, δεν θα πάει σχολείο, δεν θα βγάλει ταυτότητα. Πρόβατα, κατσίκια, µουλάρια, σκυλιά και πουλιά αποτελούν το µικρό του σύµπαν, που συµπληρώνεται από χωράφια µε ελιές, σιτάρια, κριθάρια και µελίσσια.
Μόλις κλείνει τα 18, γίνεται η µεγάλη ανατροπή στη ζωή του.

Η κοινωνία ανακαλύπτει την ύπαρξή του, τα φώτα της δηµοσιότητας πέφτουν πάνω του, η επιστήµη και το θέαµα τον διεκδικούν, κι εκείνος γνωρίζει µια ζωή που δεν φανταζόταν: τον έρωτα, και κυρίως µέχρι πού
φτάνει η δύναµη του µυαλού του.Έως πού θα φτάσει, αλήθεια; Ένα µυθιστόρηµα για την αθωότητα, την αγάπη, τον άνθρωπο, τη φύση, σε µια «άλλη Ελλάδα» των τελευταίων 250 χρόνων, µέσα από τους ανθρώπους ενός µικρού νησιού στην άκρη του χάρτη. Ήρωες του ’21, πειρατές, καπεταναίοι και βοσκοί, σε µια οικογένεια που γενιά µε γενιά άλλαζε δραµατικά, λες και κάποιος µε ένα µαγικό ραβδί έπαιζε παιχνίδια µε τα πρόσωπα και την Ιστορία.

Κι ένα παιδί που µεγάλωσε σαν ρίφι. Όσο για το τι σηµαίνει η λέξη «ρίφι» στα πετρονησιώτικα, θα το µάθετε διαβάζοντας το βιβλίο…

Συγγραφέας: Μηνάς Βιντιάδης

ISBN: 978-960-19-0937-0

Αρ. σελίδων: 304

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα

http://e-pediobooks.gr/index.php?route=product/product&product_id=1880
&search=%CF%84%CE%BF+%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%B9

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο συγγραφέας και δηµοσιογράφος Μηνάς Βιντιάδης γεννήθηκε τον Σεπτέµβριο του 1957 στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, µεγάλωσε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κάσο και στα
16 του εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Ως δηµοσιογράφος εργάστηκε για σχεδόν 30 χρόνια στην εφηµερίδα «Τα Νέα», σε διάφορες επιτελικές θέσεις, κάνοντας παράλληλα εκποµπές πολιτιστικού περιεχοµένου στο Τρίτο Πρόγραµµα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Σήµερα αρθρογραφεί στο «Ποντίκι».
Ως συγγραφέας έχει γράψει τέσσερα µυθιστορήµατα, µια συλλογή διηγηµάτων και πολλά θεατρικά έργα, ενώ έχει σχεδιάσει και έχει επιµεληθεί περισσότερες από 100 συλλεκτικές εκδόσεις. Είναι µέλος της Ενώσεως Συντακτών ΗµερησίωνΕφηµερίδων Αθηνών, της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, της Συµβουλευτικής Επιτροπής επί Καλλιτεχνικών Θεµάτων του Ιδρύµατος Μιχάλης Κακογιάννης και αν. µέλος του ∆Σ του Ιδρύµατος Σχολείον της Αθήνας - Ειρήνη Παπά.

2-Οι «Κύκλοι από Θρύψαλα» είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας«Μπλε» από την Κύπρια συγγραφέα των Εκδόσεων Πηγή Στάλω Φωτιάδου. Πρόκειται για τις ιστορίες δύο αδερφών, του Παύλου και του Φίλιππου, σε σχέση με τον πατέρα τους, ιστορίες που ανοίγουν κύκλους που επηρεάζουν τις επόμενες γενιές της οικογένειας. Ένα μεστό γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας Μαράντη και των απογόνων της.
Γραφή γεμάτη συναισθήματα κι ανατρεπτικές εικόνες, διαφορετικοί χαρακτήρες, σχέσεις αλήθειας κι εμπιστοσύνης και προδοσίες με φόντο τον έρωτα, τα απωθημένα και την παράνοια. Γάμοι-παγίδες,
προσποιήσεις, μίση, ψέματα, επιστροφές, ενοχές και βαθιά αγάπη.

Στους κύκλους της συγγραφέως που έγιναν Θρύψαλα χρωμάτισε Μπλεκάθε συναίσθημα, δίνοντάς του ζωή από τα Μπλε δώρα της φύσης. Όλα,Μπλε!

Λίγα λόγια για το βιβλίο: «…Θα την παντρευτώ πατέρα; Αυτό μου λες; Αυτό θέλεις να κάνω;». Αυτό του ζήτησε και αυτό έκανε. Η δειλία του εικοσάχρονου Παύλου να αντιδράσει στις εντολές του αυταρχικού και σκληρού πατέρα, εκείνο το απόγευμα του 1972, αλλάζει την τροχιά του κύκλου της ζωής του. Ένας γάμος σημαδεύεται με θάνατο κι ένα παιδί μεγαλώνει με ψέματα κι απουσίες. Λάβα στη ψυχή του Παύλου η αλήθεια κι όσο περνούν τα χρόνια, η τροχιά του κύκλου του τον φέρνει όλο και πιο κοντά στη μέρα της κρίσεως.

[…] «Από όσους έπαιξαν ρόλο στην τραγωδία, έπαιξα τον σημαντικότερο κι ας ήμουν θύμα της δειλίας να σηκώσω κεφάλι στον πατέρα μου. Κατάλαβες τι έγινε, έτσι Άρη μου;».​
Κατάλαβε. Κούνησε το κεφάλι καταφατικά, έπεσε στην αγκαλιά του Παύλου και δεν μίλησε. Έπρεπε να αντέξει την αλήθεια και να την κατανοήσει. Δεν μπορούσε να την αλλάξει, έπρεπε να ζήσει μαζί της. Ο Παύλος δεν ήταν πατέρας του. Ο πατέρας του, αυτοκτόνησε! Είχε ίδιο όνομα με έναν πατέρα που δεν έμαθε ποτέ ότι ο γιος του γεννήθηκε!​

«Εσύ μου έδωσες το όνομα του;».​

«Ναι, για να ξέρει πως όσο ζω και φωνάζω το όνομά σου, θα του δίνω πίσω τη ζωή που του πήρα. Είκοσι τρία ήταν Άρη μου, όσο τώρα εσύ. Είκοσι τρία κι έφυγε τόσο λυπημένος…».​

«Σε αγαπάω μπαμπά, δυο φορές τώρα που ξέρω. Όλη μου τη ζωή, εσένα είχα κοντά μου. Σ’ αγαπάω που μου έδωσες το όνομά του. Μη νιώθεις ένοχος, δεν είσαι! Ο πατέρας μου είσαι και σ’ ευχαριστώ…».
Όσο για τον μικρό του αδερφό, τον Φίλιππο, επιλέγει τη φυγή από την πατριαρχική κυριαρχία. «…Αν έκανα παιδί με τη σωστή γυναίκα, θα άξιζε περισσότερο να ζήσει; Έτσι πάει; Του κύκλου μας… Αυτοί οι κύκλοι μας έπνιξαν, θηλιά στον λαιμό έγιναν!». Μα η ευτυχία χαλιέται στα δύσκολα κι ο πόνος μετατρέπει το πάθος του έρωτα σε κάτι πιο δυνατό κι επικίνδυνο, σε πάθος του μίσους. Ο Φίλιππος θυσιάζει στον βωμό του
εγωισμού το μπλε που τον πρόδωσε, κόβοντας αυτό που φοβάται να λύσει. Γίνεται ατσάλι κοφτερό, θυσιάζοντας ακόμη και το ίδιο του το παιδί, προκειμένου να προστατέψει τον εγωισμό του.

Να το τελειώσουν μαζί, γιατί έτσι λειτουργούσαν. Μαζί! Το μαζί τους δεν είχε τελειώσει ποτέ. Τι να τελείωναν όμως; Μόνο οι άλλοι έβλεπαν το τέλος σαν τέλος! Αυτός και η Λιλή ήξεραν πως το δικό τους τέλος, θα σήμαινε μια άλλη αρχή. Χειρότερη… Πώς να το εξηγούσαν αυτό στον Ιάσωνα και την Τζένη;

Κι άνοιξαν οι κύκλοι κι έγιναν τα λάθη και τα σωστά αλυσίδες, συνδέοντας ζωές κι επιλογές, αλήθειες και ψέματα, αδιέξοδα και διεξόδους. Πόσο σωστά τους αγάπησε τελικά ο σκληρός πατέρας τους και πόσο σωστά αγάπησαν οι ίδιοι τα παιδιά τους; Επανάληψη ή μοίρα;
Και ποια η διαφορά μεταξύ έρωτα κι αγάπης; Αν η αγάπη κινεί βουνά, το πάθος του έρωτα τι κάνει; Είναι η κόκκινη κλωστή που συνδέει τις ψυχές άλλη στην αγάπη κι άλλη στο μίσος; Κι αν στο μίσος δεν κοπεί, τι γίνεται; Από κλωστή αλυσίδα; Τι ορίζει τις ζωές, οι επιλογές ή τα γραμμένα; Και τι γίνονται οι κύκλοι όταν συγκρουστούν με τα ανθρώπινα λάθη και πάθη; Θρύψαλα;

Συγγραφέας: Στάλω Φωτιάδου

ISBN: 9786185231989

Αρ. σελίδων: 400

Έτος έκδοσης: 2018

Εκδόσεις: Πηγή

https://www.pigi.gr/product/mple-kikloi-apo-thripsala/

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Στάλω Φωτιάδου γεννήθηκε το 1968 στη Λευκωσία, όπου ζει μέχρι σήμερα. Σπούδασε Δημοσιογραφία στην Αθήνα, στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Εργάστηκε σε κυπριακό νεανικό περιοδικό ως υπεύθυνη κοινωνικών και πολιτιστικών θεμάτων και συνεργάστηκε με ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς στη συγγραφή χρονογραφημάτων για καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές και σεναρίων σε παιδικές εκπομπές για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Το γράψιμο ήταν πάντα η δημιουργική της απόδραση, οι ανθρώπινες σχέσεις δε, αγαπημένο θέμα αναφοράς και έρευνας. Οι «Κύκλοι από Θρύψαλα» είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας «Μπλε» και το πρώτο συγγραφικό της ταξίδι.

3-«Όλα αναιρούνται και όλα ανατρέπονται» είναι το τέταρτο μέρος της μεγαλύτερης ελληνικής σειράς Μια αναπνοή της συγγραφέως Μαίρης Σγουρού και κυκλοφόρησε στις 15 Ιουνίου από τις Εκδόσεις Maradel Books. Το επικό κι ανατρεπτικό φινάλε της Πρώτης Περιόδου, είναι εδώ. Ο πόλεμος και η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησαν. Ποιος θ’ αντέξει; Ποιος θα βγει νικητής; Ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο εαυτός σου.

Ο τίτλος του δεν είναι τυχαίος, καθώς οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη και σε αφήνει πραγματικά χωρίς ανάσα. Συνεχόμενη αγωνία, πολλά συναισθήματα και μια ευφυέστατη πλοκή που όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί. Στο τέλος του βιβλίου μένεις ξέπνοος και άναυδος και σίγουρα, πρόκειται για ένα τέλος που αρμόζει στο συγκεκριμένο ανάγνωσμα και που δεν περίμενες ποτέ. Ένας κόσμος αγάπης, μίσους και διαπλοκής, που όλα είναι πιθανά να συμβούν. H Μαίρη Σγουρού, με την ιδιαίτερη πένα και το ξεχωριστό της ύφος, φέρνει τα πάνω κάτω με μια σειρά διαφορετική από όλες τις άλλες.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Μια Αναπνοή IV «Όλα αναιρούνται και όλα ανατρέπονται»

Όλα είναι μια απόφαση. Μια αιματηρή απόφαση, μια επιλογή… Κι αυτοί αναγκάζονταινα διαλέξουν τον Πόλεμο. Ο πόλεμος όμως δεν είναι ίδιος για όλους. Άλλοι πολεμούν για την καρδιά, άλλοι γιατη νίκη κι άλλοι
επειδή δεν μπορούν να απεγκλωβιστούν από το μίσος τους. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Οι κύκλοι κλείνουν. Δύο Ομάδες, ίδιο μίσος… Ποιος θα υπερτερήσει; Ποιος θα νικήσει;
Η τελική παρτίδα. Προτρέπει όλα τα πιόνια της σκακιέρας να μπουν στο παιχνίδι καινα πάρουν μέρος. Το θέμα όμως είναι το ποιος θα κάνει τις καλύτερες κινήσεις. Ποιος θα φανεί πιο γρήγορος, πιο αποτελεσματικός.

Το μεγαλύτερο πιόνι στη σκακιέρα, δεν είναι πάντα ο Βασιλιάς! Μα η μοίρα πάντοτε καραδοκεί, τα χτυπήματά της είναι ασταμάτητα και οι νέες ιστορίες που βγαίνουν στο φως, φέρνουν την ανατροπή. Το
Φινάλε της Πρώτης Περιόδου της μεγαλύτερης ελληνικής σειράς, θα δώσει ένανεπίλογο που κανείς δεν περιμένει. Γιατί, όλα αναιρούνται και όλα ανατρέπονται… εδώ και τώρα!
«Δεν σου εγγυώμαι τη νίκη, αλλά θα πρέπει να θέλεις να κερδίσεις»

Συγγραφέας: Μαίρη Σγουρού

ISBN: 978-618-5585-05-1

Αρ. σελίδων: 752

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Maradel Books

https://maradelbooks.gr/product/%ce%bc%ce%b9%ce%b1-
%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%80%ce%bd%ce%bf%ce%ae-
%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%bf-4-
%cf%8c%ce%bb%ce%b1-
%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%8d%ce
%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9/

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Μαίρη Σγουρού γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης και από πολύ μικρή ηλικία την κέρδισε η μουσική και οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Με σπουδές στη μουσική, το αρμόνιο, το τραγούδι και τη ζωγραφική, δηλώνει πως η μεγαλύτερη αγάπη της τελικά, είναι η δημιουργία. Ένας στίχος, μια μελωδία, ένα τοπίο από την αρχή, μία ιστορία... Έχει ταξιδέψει πολύ εξαιτίας των επαγγελματικών της δραστηριοτήτων. Παράλληλα, ασχολείται με τη γραφιστική, το editingvideo και εικόνων, την κατασκευή site και τη ζωγραφική, ενώ είναι μέλος της Ένωσης σεναριογράφων Ελλάδος. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και επιμέλειας κειμένων και ασχολείται επίσης και με το editor κειμένων.Περισσότερα για τη συγγραφέα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της: https://mairysgourouart.com/

4-«Το Γέλιο Σου» είναι το νέο βιβλίο του συγγραφέα Θεόδωρου Λιμήτσιου και κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Ο συγγραφέας επιστρέφει με μια σαγηνευτική ιστορία για να κλείσει η τριλογία του, που άνοιξε με το Εγώ μεγάλωνα για σένα… και συνεχίστηκε με τη Μαρουσώ.

Η συνέχεια της ιστορίας της αινιγματικής Μαρουσώς, που ως απεσταλμένη της μοίρας έχει να επιλέξει ανάμεσα στο καθήκον και την αγάπη που δένει τους δύο πρωταγωνιστές, είναι μια ελεγεία στη μεγαλοσύνη της αγάπης που μπορεί και επουλώνει πληγές του παρελθόντος και σκορπίζει αχτίνες φωτός.

Ένα οδοιπορικό στην ποιμενική ζωή και τη μαγεία της φύσης από τα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα και την Πίνδο ως το Μεγάλο Κάστρο της Κρήτης λίγο μετά την απελευθέρωση της Μεγαλονήσου. Μια ματιά στην κοινωνικοοικονομική και πολιτική κατάσταση της Θεσσαλίας και της Κρήτης στα τέλη του 19ου αιώνα.

Ένα ταξίδι στο χρόνο με πρωταγωνιστές δύο οικογένειες, από δύο γειτονικά χωριά και δύο νέους στην προσπάθειά τους να κρατήσουν ζωντανή τη φλόγα του έρωτά τους, όταν η μοίρα έχει διαφορετικά σχέδια. Βρήκα ενδιαφέρουσα τη δομή του βιβλίου και το γενεαλογικό δέντρο που εμπεριέχεται.

Ο Πανάρετος γίνεται Νικόλας και η Ερωφίλη Βαγγελιώ στο δυνατό αυτό ανάγνωσμα όπου το γέλιο δρα σαν βάλσαμο για κάθε πληγή κι αποτελεί την πηγή της πραγματικής ομορφιάς. Ένα μυθιστόρημα-ύμνος στον έρωτα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: «Είναι εκείνη η μαγική στιγμή που λες κι ο χρόνος σταματάει, που προσπαθείς να ξεφύγεις αλλά είσαι εκεί πιασμένος σαν πουλάκι στο χρυσό δίχτυ που είναι πλεγμένο ανάμεσα στα μάτια της».

Για τον Νικόλα αυτή η στιγμή έμελλε να τον δέσει για πάντα με τη Βαγγελιώ. Οι πρωταγωνιστές λούζονται το νάμα της αγάπης από το παραμύθι της Ερωφίλης και του Πανάρετου, ζουν τον δικό τους έρωτα
και παλεύουν γι’ αυτόν όσο μακριά κι αν βρίσκονται. Έχουν όμως τα όπλα και τη δύναμη για να πολεμήσουν ενάντια στη μοίρα που έπλεξε το δικό της δίχτυ γύρω από τη ζωή τους;

Ένα οδοιπορικό στην ποιμενική ζωή και τη μαγεία της φύσης που ξεκινάει στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα από την Πίνδο και φτάνει μέχρι το Μεγάλο Κάστρο της Κρήτης λίγο μετά την απελευθέρωση της
Μεγαλονήσου.

Συγγραφέας: Θεόδωρος Λιμήτσιος

ISBN: 978-960-19-0939-4

Αρ. σελίδων: 312

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα

http://e-pediobooks.gr/index.php?route=product/product&product_id=1885
&search=%CF%84%CE%BF+%CE%B3%CE%AD%CE%BB%C
E%B9%CE%BF+%CF%83%CE%BF%CF%85

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Θεόδωρος Λιμήτσιος γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Το 1999 αποφοίτησε από τη δραματική σχολή «Αρχή». Από το 1999 μέχρι το 2011 συμμετείχε σε θεατρικές
παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές στην Ελλάδα. Έχει οργανώσει ως διδάσκων/εισηγητής σεμινάρια θεατρικής δημιουργίας με τίτλο «Ο Ηθοποιός μπροστά από ένα μικρόφωνο». Το 2011 εγκαταστάθηκε στη Βιέννη όπου συνεργάστηκε με το voiceactors.at. Την ίδια χρονιά δημιούργησε τον ελληνοαυστριακό θεατρικό θίασο «…προς τον ήλιο», όπου διατηρεί μέχρι σήμερα τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή.

Το 2020 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα το πρώτο του μυθιστόρημα Εγώ μεγάλωνα για σένα… και τον επόμενο χρόνο το δεύτερο, με τίτλο Μαρουσώ.

5-Τον προηγούμενο μήνα κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Σόφι Κινσελά «Αγάπησε τη ζωή σου» από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, σε μετάφραση Σέβυς Σπυριδογιαννάκη. Ένα ακόμη κοινωνικοαισθηματικό ανάγνωσμα - σαν τα παιλιά, καλά βιβλία της Κινσελά- με το γνωστό χιούμορ της πολυγραφότατης συγγραφέως.

Τα ετερώνυμα έλκονται ή μήπως όχι; Σ’ αγαπώ… Αλλά τι θα γίνει αν δεν μπορώ να αγαπήσω τη ζωή σου; Αυτά μας κάνει ν’ αναρωτιόμαστε το μυθιστόρημα αυτό. Η Έιβα εγκαταλείπει τις διαδικτυακές γνωριμίες και ταξιδεύει στην Ιταλία, για ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής. Εκεί που μόνο τον έρωτα δεν σκέφτεται, γνωρίζει έναν όμορφο ξένο και γίνονται ζευγάρι, γνωρίζοντας ελάχιστα ο ένας για τον άλλο. Επιστρέφοντας στην κανονική τους ζωή στο Λονδίνο, η καθημερινότητα τους πέφτει πολύ βαριά. Μπορεί να αγαπιούνται, αλλά ο ένας δεν αγαπάει τον τρόπο ζωής του άλλου. Θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να βρουν μια κοινή ζωή;

Ένα ανάλαφρο, διασκεδαστικό βιβλίο, ό, τι πρέπει για τις εξορμήσεις μας στις παραλίες. Κινείται πάνω στην ασταθή και ρεαλιστική πορεία προς την αγάπη και συγκινεί. Θίγει και τις στενές φιλικές σχέσεις και τη
σημασία τους.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Σ’ αγαπώ… Αλλά τι θα γίνει αν δεν μπορώ να αγαπήσω τη ζωή σου; H Έιβα έχει βαρεθεί τις διαδικτυακές γνωριμίες.

Άλλωστε πάντοτε εμπιστευόταν το ένστικτό της περισσότερο από τους αλγόριθμους, οπότε θέλει να ξεφύγει από όλα αυτά. Έτσι, όταν γράφεται σε κάποιο σεμινάριο δημιουργικής γραφής σ’ ένα ησυχαστήριο στην
Ιταλία, όπου οι συμμετέχοντες διατηρούν την ανωνυμία τους, ο έρωτας είναι το τελευταίο πράγμα που έχει στον νου της. Ώσπου γνωρίζει έναν όμορφο ξένο… Ξέρει γι’ αυτόν μόνο ότι είναι αστείος και καλόκαρδος, ενώ σύντομα ανακαλύπτει πως είναι και σπουδαίος εραστής. Κι αυτός από την πλευρά του δείχνει εξίσου γοητευμένος από την Έιβα, και ύστερα από ένα παθιασμένο ειδύλλιο, αποφασίζουν να γίνουν ζευγάρι, χωρίς να γνωρίζει καν ο ένας το όνομα του άλλου.

Αλλά όταν επιστρέφουν στην κανονική τους ζωή, η καθημερινότητα θα τους πέσει πολύ βαριά. Παραξενιές και ενοχλητικές συνήθειες τους εκνευρίζουν, και η μια συμφορά διαδέχεται την άλλη. Μπορεί να αγαπιούνται, αλλά ο ένας δεν αγαπάει τον τρόπο ζωής του άλλου. Θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να βρουν μια κοινή ζωή;

Συγγραφέας: Σόφι Κινσελά

ISBN: 978-618-01-4264-8

Αρ. σελίδων: 440

Έτος έκδοσης: 2022

Εκδόσεις: Ψυχογιός

https://www.psichogios.gr/el/agaphse-th-zwh-
soy.html?gclid=Cj0KCQjw2MWVBhCQARIsAIjbwoNKpVDVYyd4
nwY8xtpDX6cFUoUcgU1helT479blRVPtbsvSEoR4kWQaArsTEAL
w_wcB

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Σόφι Κινσέλα γεννήθηκε στο Λονδίνο και σπούδασε πολιτικές επιστήμες, φιλοσοφία και οικονομικά στο Νιου Κόλετζ του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης. Έχει εργαστεί ως δασκάλα και δημοσιογράφος με ειδίκευση σε οικονομικά θέματα. Το πρώτο της μυθιστόρημα, το οποίο έγραψε στην ηλικία των 24 ετών και εκδόθηκε με το πραγματικό της όνομα, Μάντλεν Ουίκαμ, αγκαλιάστηκε από αναγνώστες και κριτικούς και μπήκε στη λίστα των μπεστ σέλερ. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες και έχουν πουλήσει 45 εκατομμύρια αντίτυπα σε πάνω από 60 χώρες.

Ανάμεσά τους και το πασίγνωστο βιβλίο Ψωνίζω, άρα υπάρχω, το οποίο έχει γυριστεί κινηματογραφική ταινία. Η Σόφι Κινσελά ζει στο Λονδίνο με τον άντρα της και τα τρία παιδιά τους.