Με 156 ψήφους πέρασε τελικά η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο η οποία έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις .
Στην ψηφοφορία ψήφισαν 246 βουλευτές εκ των οποίων οι 156 τάχθηκε υπέρ της τροπολογίας της κυβέρνησης ενώ 90 ψήφισαν κατά.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο βουλευτής ΝΔ Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιώνας ο οποίος απουσίαζε είχε στείλει επιστολή πρόθεσης ψήφου, ωστόσο αυτή δεν προσμετράται στο αποτέλεσμα.
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν επίσης  και μία σειρά υπουργών και βουλευτών οι οποίοι όμως ψήφισαν με επιστολή και η ψήφος τους προσμετρήθηκε κανονικά στο τελικό αποτέλεσμα.
Εκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος βρίσκεται στο Παρίσι για τη συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν, απουσίαζαν επίσης ο Νίκος  Δένδιας, ο Χρήστος Σταϊκούρας, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης κ.α.
Σύμφωνα με την τροπολογία, προβλέπεται η μετατροπή των ποινών για όσες ομάδες εμπλέκονται σε αυτό το καθεστώς, όπως ΠΑΟΚ και Ξάνθη, από υποβιβασμό σε αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών.

(in.gr)