Προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.
Βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 38% με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 24%.
Στην ερώτηση αν συμφωνείτε στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου το 61% των ερωτηθέντων απάντησε «σίγουρα ναι» και το 14% «μάλλον ναι», ενώ το 8% απάντησε «σίγουρα όχι» και το 9% «μάλλον όχι».
Άναφορικά με το νέο νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο, το 66% εμφανίζεται να έχει θετική άποψη, με το 50% να το κρίνει σίγουρα θετικά και το 16% μάλλον θετικά. «Σίγουρα αρνητικά» απάντησε το 16% και «μάλλον αρνητικά» το 7%.
Παράλληλα, στην ερώτηση αν οι πολίτες θεωρούν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν τους τελευταίους έξι μήνες σε σωστή ή λάθος κατεύθυνση, το 63% απαντά ότι κινούνται σε σίγουρα ή μάλλον σωστή κατεύθυνση, ενώ το 31% σε σίγουρα ή μάλλον λάθος κατεύθυνση.
Στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:
    Ν.Δ.: 38%
    ΣΥΡΙΖΑ: 24%
    ΚΙΝΑΛ: 6%
    ΚΚΕ: 5,5%
    Ελληνική Λύση: 4%
    ΜέΡΑ 25: 3,5%
    Χρυσή Αυγή: 1%
    Δημιουργία Ξανά: 1%
    Άλλο: 4%
    Λευκό/άκυρο/αποχή: 4%
    Αναποφάσιστοι: 9%
Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 45% (το ίδιο ποσοστό με την προηγούμενη δημοσκόπηση) και ο Αλέξης Τσίπρας 26% (26% και τον Οκτώβριο), ενώ «κανένας» απάντησε το 23% των ερωτηθέντων.

naftemporiki.gr