Προβάδισμα 11 μονάδων καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης. Επιπλέον, βάσει των ευρημάτων της έρευνας της Pulse που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ των πρόωρων εκλογών.
Όπως προκύπτει από τη νέα μέτρηση, η οικονομία αναδεικνύεται στο βασικό αντικείμενο της προεκλογικής ατζέντας. Ενδεικτικό είναι ότι το 88% των ερωτηθέντων ζητούν να μειωθούν οι φόροι -ένα ζήτημα που έχει αναδείξει με έμφαση ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Δεν αποτελεί έκπληξη, δε, ότι καταλληλότερος για να μειώσει τους φόρους θεωρείται ο πρόεδρος της ΝΔ με 39%, έναντι του πρωθυπουργού που συγκεντρώνει το 23% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων.
Ειδικότερα, στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου :
ΝΔ 30%
ΣΥΡΙΖΑ 20,5%
ΚΙΝΑΛ 6,5%
ΚΚΕ 5,5%
ΧΑ 7,5%
ΑΝΕΛ 1%
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων προκύπτει:
ΝΔ 32,5%
ΣΥΡΙΖΑ 21,5%
ΚΙΝΑΛ 7%
ΚΚΕ 6%
ΧΑ 8%
ΑΝΕΛ 1%
Βάσει αυτών των αποτελεσμάτων η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει το 11%.
Παράλληλα, καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται με 35% o Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στο 24% βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.
Σε ότι αφορά τον χρόνο των εκλογών, πρόωρες κάλπες ζητά η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων. Συγκεκριμένα το 36% ζητά να στηθούν οι εθνικές κάλπες ακόμη και πριν από τον Μάιο. Το 21% ζητά να γίνουν ταυτόχρονα με τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές, ενώ το 32% βλέπει εκλογές το αργότερο τον Οκτώβριο.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα ότι το 82% θεωρεί απογοητευτικό το πολιτικό κλίμα στη χώρα, με το 35% να αποδίδει τις ευθύνες για την κατάσταση αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ.

(in.gr)