Η καθηγήτρια του ΕΜΠ Τώνια Μοροπούλου, αλλά και οι δημοσιογράφοι Μπάμπης Παπαδημητρίου και Κωνσταντίνος Μπογδάνος συγκαταλέγονται στα νέα ονόματα υποψηφίων για τις εθνικές εκλογές, που ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Πειραιώς στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια θα συμπεριληφθούν η καθηγήτρια του ΕΜΠ Τώνια Μοροπούλου που ανήκε την ηγεσία του φοιτητικού κινήματος κατά της δικτατορίας, οι δημοσιογράφοι Μπάμπης Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο ποδοσφαιριστής της «χρυσής» εθνικής ομάδας του 2004 Τάκης Φύσσας, ο αρχιτέκτονας Αντώνης Γιαννικουρής με μεγάλη εμπειρία στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, η οικονομολόγος Βασιλική Τσιλιγγίρη που έχει εξειδίκευση στην Οργάνωση Αθλητικών Επιχειρήσεων και έχει ασχοληθεί ενεργά με τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό και η έμπειρη στη δημόσια διοίκηση Ρένα Βασιλάκη που έχει υπηρετήσει επί χρόνια την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Όπως επισημαίνουν από την Πειραιώς οι παραπάνω υποψήφιοι ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν διεκδικήσει την ψήφο για την είσοδό τους στη Βουλή. «Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θέλει να ενώσει όλους τους Έλληνες στην κοινή προσπάθεια για να γίνει η Ελλάδα μια φωτεινή χώρα, συμβολίζουν
«Τα πρώτα οκτώ ονόματα υποψηφίων βουλευτών με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και διακριτή επαγγελματική δράση που ανακοινώνει σήμερα η Ν.Δ. μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών συμβολίζουν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θέλει να ενώσει όλους τους Έλληνες στην κοινή προσπάθεια για να γίνει η Ελλάδα μια φωτεινή χώρα» ανέφεραν πηγές του κόμματος.
Η κ. Μοροπούλου όπως και ο κ. Γιαννικουρής θα είναι υποψήφιοι στα Δωδεκάνησα, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και η Ρένα Βασιλάκη θα κατέλθουν στον Νότιο Τομέα της Β' Αθηνών, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στην Α' Αθηνών, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος και η Χριστίνα Τσιλιγγίρη στην Β' Πειραιά, ενώ ο Τάκης Φύσσας στον Ανατολικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

Πηγή: ΑΜΠΕ