Τα κομματικά στελέχη που θα δώσουν τη μάχη του σταυρού στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις για τη Βουλή, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να ανακοινώσει τα επόμενα εικοσιτετράωρα η Ν.Δ., η οποία αυξάνει την εκλογική της ετοιμότητα, μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Μοσχάτο σχεδιάζει να δώσει στη δημοσιότητα, πιθανώς μέχρι την Πέμπτη, τα ονόματα των στελεχών του κόμματος που θα δώσουν τη μάχη του σταυρού στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Οι ανακοινώσεις είχαν προγραμματιστεί αρχικά για τις 10 Ιανουαρίου, αλλά οι πολιτικές εξελίξεις ανέβαλαν για δύο εβδομάδες τη δημοσιοποίηση των ονομάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες ένας σημαντικός αριθμός υψηλόβαθμων στελεχών αλλά και γραμματέων και αναπληρωτών γραμματέων προτίθεται να συμμετάσχει στις εκλογές. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η εκπρόσωπος Τύπου που αναμένεται να πολιτευτεί στην Α' Θεσσαλονίκης και οι αναπληρωτές εκπρόσωποι Τύπου Κώστας Κυρανάκης και Νίκος Ρωμανός που θα κατέλθουν στα ψηφοδέλτια του Νότιου και Βόριου τομέα της Αθήνας. Στις εκλογές αναμένεται να μετέχουν μεταξύ άλλων ο γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Τάσος Γαϊτάνης, η γραμματέας Σχέσεων Κόμματος Κοινωνίας Ζωή Ράπτη, ο γραμματέας ειδικών οργανώσεων (ΕΚΟ) Βασίλης Σπανάκης, ο γραμματέας Επιστημονικών Φορέων Νίκος Κωστόπουλος, ο γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Βασίλης Ξυπολητάς, ο αναπληρωτής γραμματέας Προγράμματος Μανώλης Γραφάκος και ο αναπληρωτής γραμματέας επιστημονικών φορέων Γιάννης Καλιάνος. Όλα τα στελέχη που θα κατέλθουν στις εκλογές θα αντικατασταθούν από πρόσωπα που αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί μέχρι την Πέμπτη στο πλαίσιο ενός εσωτερικού «μίνι ανασχηματισμού» στη Ν.Δ.
Επαφές με πρώην του Ποταμιού
Η Νέα Δημοκρατία δεν αναμένεται να προβεί σε ευρύτερες ανακοινώσεις σχετικά με τα πρόσωπα εκτός κομματικού μηχανισμού (Μητρώο Στελεχών - συνεργαζόμενοι) που θα μετέχουν στα ψηφοδέλτιά της. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες διεξάγονται συζητήσεις με πρώην βουλευτές του Ποταμιού οι οποίοι είναι πλέον ανεξάρτητοι, όπως ο Γιώργος Αμυράς, ο οποίος καταψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κοντά στη Ν.Δ. φέρεται και ο Γρηγόρης Ψαριανός, αν και η περίπτωσή του συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες συνεργασίας.   

naftemporiki.gr