Προβάδισμα 11,4 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί το κυβερνών κόμμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της GPO για την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ».
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται μπροστά με ποσοστό 36,5%, έναντι 24,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,7%, το ΚΚΕ με 6,0%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και το ΜέΡΑ 25 με 3%, ενώ οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν ποσοστό της τάξεως του 10,9%.
Αλλά και στην ερώτηση «Ποια είναι η άποψή σας για τους πολιτικούς αρχηγούς» οι πολίτες απαντούν στην πλειοψηφία τους «Θετική και μάλλον θετική».
Το 67,8% υπερψηφίζει τις κυβερνητικές επιλογές στα εθνικά
Τέλος, οι δύο μεγάλες κρίσεις (πανδημία και ένταση με Τουρκία) που διαχειρίσθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελούν και τα μεγαλύτερα όπλα της, όπως καταγράφεται και από τη δημοσκόπηση της GPO.
Το 67,8% υπερψηφίζει τις κυβερνητικές επιλογές στα εθνικά, όπως και το 54,8% στον τομέα της Υγείας, αλλά το μεγαλύτερο όπλο στα χέρια της κυβέρνησης αποδεικνύεται το σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας (με ποσοστό έγκρισης 73,5%).
Διείσδυση στο Κέντρο
Το ανοικτό πεδίο μέσα στο οποίο κινείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την αξιολόγηση της δικής του κυβερνητικής διετίας από την κοινή γνώμη, είναι ορατό και σε μια σειρά άλλων δημοσκοπικών ευρημάτων που επιβεβαιώνουν και τη διείσδυσή του στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς.
Η έρευνα της GPO καταγράφει μια θετική αποτίμηση του κυβερνητικού έργου που δεν έχει προηγούμενο από τη δεκαετία του ’90 και την πρώτη φάση της κυβέρνησης Σημίτη (σχεδόν το 54% κρίνει θετικά την πορεία της παρούσας κυβέρνησης), ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι το ποσοστό αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερο (φθάνει στο 77%) στους ψηφοφόρους που στις κάλπες του 2019 είχαν επιλέξει το Κίνημα Αλλαγής.

liberal.gr