Τα στοιχεία, που έδειξαν, ότι τον Οκτώβριο η αγορά εργασίας ήρθε αντιμέτωπη με αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων κατά 120.087 θέσεις πυροδότησαν δριμεία κριτκή της Ν.Δ. κατά της κυβέρνησης, αλλά και την απάντηση του υπουργείου Εργασίας, που επικαλείται τη συνολική εικόνα της τελευταίας διετίας.
Ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ.,Γιάννης Βρούτσης, αποκαλούμενος τα άκρως απογοητευτικά στοιχεία του Οκτωβρίου, υπογράμμισε ότι η μείωση της ανεργίας όχι μόνο έρχεται με αργά βήματα, αλλά και στηρίζεται στην μερική απασχόληση και υποαπασχόληση και στους εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς, που για έναν στους τρεις είναι στα 317 ευρώ.
Το ισοζύγιο του περασμένου μήνα, θυμίζει o κ,. Βρούτσης, ήταν το χειρότερο όλων των εποχών, ενώ η μερική απασχόληση σκαρφάλωσε στο 62,05%. 
Άμεση ήταν η αντίδραση από το υπουργείο Εργασίας. «Το κόμμα που έγινε συνώνυμο των απολύσεων, εκτόξευσε την ανεργία στο επίπεδο ρεκόρ του 27,9%, διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις, κατάργησε τις συλλογικές συμβάσεις και ισοπέδωσε του μισθούς, έχει το θράσος να εγκαλεί την κυβέρνηση που μειώνει την ανεργία, επανέφερε τις συλλογικές συμβάσεις και αυξάνει τον κατώτατο μισθό» σχολιάζει.
Όπως αναφέρει η σημερινή κυβέρνηση έχει μειώσει την ανεργία κατά 7 μονάδες, στο 18,9%, ότι έχουν δημιουργηθεί πάνω από 300.000 καθαρές νέες θέσεις εργασίας και το 70% αυτών είναι πλήρους απασχόλησης. Σημειώνει δε ότι το σύστημα Εργάνη κατέγραψε τα δύο τελευταία χρόνια τις υψηλότερες θετικές επιδόσεις του από το 2001, με τις προσλήψεις να είναι περισσότερες από τις αποχωρήσεις κατά 136.260 το 2016 και κατά 143.545 το 2017.
«Η υποκρισία και τα ψέματα της ΝΔ δεν μπορούν να σβήσουν τον όλεθρο που προκάλεσε στην αγορά εργασίας, τον οποίο, μάλιστα, νοσταλγεί και θέλει να επαναφέρει με τις ακραία νεοφιλελεύθερες θέσεις της. Στον αντίποδα, η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθειά της για τη βελτίωση της θέσης του κόσμου της εργασίας, την αύξηση του εισοδήματός του» καταλήγει.

naftemporiki.gr