Φάκελο, ο οποιός όπως είπε, περιλαμβάνει την απομαγνητοφώνηση των ηχογραφήσεων από τις κρίσιμες συνεδριάσεις του Eurogroup  το 2015, κατέθεσε στη Βουλή κατά τη δευτερολογία του Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο κ. Βαρουφάκης ανέγνωσε απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία οι ηχογραφήσεις είναι νόμιμες καθώς δεν ανάγονται στη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, αλλά έγιναν στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Αιτιολογώντας την κίνησή του να καταθέσει τις ηχογραφημένες συνομιλίες είπε πως «θα σας στερήσουμε το δικαίωμα να ψευδολογείτε» για το έγινε στο Eurogroup που ήθελε να εξευτελίσει την Ελλάδα».
Στην συνέχεια ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 επέκρινε τον Πρωθυπουργό γιατί - όπως είπε - δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που του έθεσε, τόσο για την ενοικίαση των εργαζομένων, όσο και για την μείωση του μέσου μισθού. Ο κ. Βαρουφάκης απευθυνόμενος και πάλι στον κ. Μητσοτάκη τον κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη από τον κ. Τσίπρα γιατί ενώ η Ν.Δ. είχε συμφωνήσει σε πλεονάσματα 4,5%, ο κ. Τσίπρας κατάφερε και τα μείωσε.
Ο πρόεδρος του ΜέΡΑ 25 φαίνεται να αιφνιδίασε με την κίνησή του τους πάντες. Νωρίτερα στην πρωτολογία του είχε αναφερθεί στους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο εξάμηνο του 2015, κάνοντας λόγο για διαφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.
Η δευτερολογία Βαρουφάκη στη Βουλή
Υποστήριξε ότι ο τότε πρωθυπουργός είχε πει «ε, θα τους δώσουμε (στους δανειστές) τα πλεονάσματα και θα πάρουμε τα εργασιακά» είπε ο κ. Βαρουφάκης και σημείωσε πως ο ίδιος το θεωρούσε στοιχειώδες σφάλμα τότε, αλλά τώρα γνωρίζει καλύτερα πως «επρόκειτο για πολιτική επιλογή».

naftemporiki.gr